Umijeće postavljanja pitanja Umijeće postavljanja pitanja
Kvaliteta nečijeg života izravno je  povezana sa kvalitetom pitanja koja ta osoba sebi postavlja. ANTHONY ROBBINS Kad bih za sat vremena morao riješiti problem i... Umijeće postavljanja pitanja

Kvaliteta nečijeg života izravno je  povezana sa kvalitetom pitanja koja ta osoba sebi postavlja.

ANTHONY ROBBINS

Kad bih za sat vremena morao riješiti problem i moj cijeli život ovisio o tom rješenju, prvih 55 minuta proveo bih razmišljajući kako postaviti pravo pitanje jer znam da kada bih postavio pravo pitanje, mogao bih riješiti problem u manje od 5 minuta.

ALBERT EINSTEIN

Promjena paradime događa se kada unutar postojeće paradigme postavimo pitanje na koje se jedino može odgovoriti izvan nje.

MARILEE GOLDBERG

Kvaliteta našeg života najviše je predodređena mislima koje često mislimo. Još početkom prošlog stoljeća, poznati američki mislilac – Prentice Mulford – napisao je: „Svaka misao je kamen u građevini sudbine, kako u dobru tako i u zlu“.

Dobra vijest je da način na koji razmišljamo (i ono što pritom osjećamo) pod velikim je utjecajem pitanja koja sami sebe pitamo, a mi smo slobodni izabrati kakva će to biti pitanja.

Pitanja su poput goriva koje raspaljuje našu maštu. Naš mozak obožava tražiti odgovore na pitanja. Međutim, nisu sva pitanja ona koja usmjeravaju naše misli u željenom smjeru. Da bi stvorili sretan i ispunjen život, nije dovoljno razmišljati o bilo kakvim pitanjima već izabrati ona pitanja koja otvaraju naš um prema onome što mi uistinu želimo iskusiti u svojoj stvarnosti. Jedino takva pitanja potiču našu imaginaciju i (kreativno) razmišljanje, pomažu nam uzdignuti se izvan svojih ograničenja i otvaraju vrata novim spoznajama.

ifeelgoodportal.com

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0