Udruženje “Pravo ljudski” raspisuje konkurs za najbolji foto esej Udruženje “Pravo ljudski” raspisuje konkurs za najbolji foto esej
Povodom 6. Zumiraj prava (Zoom Rights) Festivala za mlade, koji se održava od 8. do 11. novembra u Sarajevu, udruženje “Pravo Ljudski” raspisuje konkurs... Udruženje “Pravo ljudski” raspisuje konkurs za najbolji foto esej

Povodom 6. Zumiraj prava (Zoom Rights) Festivala za mlade, koji se održava od 8. do 11. novembra u Sarajevu, udruženje “Pravo Ljudski” raspisuje konkurs za najbolji foto-esej, te organizira Radionicu pokretnih slika.

Konkurs za foto-esej je otvoren za mlade iz BiH između 14 i 22 godine, a tema je slobodna, najavljeno je danas iz organizacije Pravo ljudski film festivala. Foto-eseji treba da budu vizuelni prikaz događaja, scene, osjećaja odnosno da potiču na vizuelno promišljanje društveno-angažirane teme, ali i svakodnevnog života, osjećanja i iskustva.

Radionica pokretnih slika, namijenjena mladim osobama od 17 do 22 godine iz BiH, će educirati polaznike o izazovima rada na Super 8 kameri, koji se u mnogome razlikuje od digitalnog snimanja.

Radionica će biti održana u Sarajevu od 6. do 12. novembra 2013. godine, a organizatori snose troškove puta, hrane i smještaja. Krajnji rok za prijave je 13. oktobra za radionicu, odnosno 20. oktobra za konkurs.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *