U Sarajevu počeo SOS dizajn festival U Sarajevu počeo SOS dizajn festival
Izložbom “Podzemni plakati” poznatih američkih dizajnera od 1942. do danas, u Sarajevu je otvoren ovogodišnji SOS dizajn festival, javlja Anadolu Agency. Festival će trajati... U Sarajevu počeo SOS dizajn festival

Izložbom “Podzemni plakati” poznatih američkih dizajnera od 1942. do danas, u Sarajevu je otvoren ovogodišnji SOS dizajn festival, javlja Anadolu Agency.

Festival će trajati od 9. do 13. septembra, a tokom festivalskih dana predavanja će održati brojni predavači među kojima su Juko Schimizu iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Felix Hormuth iz Njemačke, Lisnati odredi iz Hrvatske te Tamewr Nakisci iz Turske.

Studenti grafičkog dizajna i produkt dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti Đorđe Jovanović i Feđa Lukovac kazali su kako je cilj ovogodišnjeg festivala da predavanja budu raznolika te da su iz tog razloga predavači iz različitih branši.

Lukavac je kazao kako je posredstvom dizajnera Mirka Ilića došao u kontakt sa School of Visual Arts New York (SVANY), čijom izložbom je festival i počeo.

Jovanović je dodao kako je posebnost izložbe u tome što su izloženi originalni plakati svjetskih iz američkih željeznica koji su tamo bili postavljani od 1942. godine do danas.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0