U okviru EWWR-a učenici izradili brojne predmete od otpada U okviru EWWR-a učenici izradili brojne predmete od otpada
U okviru obilježavanja Evropske sedmice za redukciju otpada (EWWR) danas će u Sarajevu biti upriličena izložba namještaja kojeg su učenici izradili od otpadnog materijala... U okviru EWWR-a učenici izradili brojne predmete od otpada

U okviru obilježavanja Evropske sedmice za redukciju otpada (EWWR) danas će u Sarajevu biti upriličena izložba namještaja kojeg su učenici izradili od otpadnog materijala kao što je armatura, palete, lim, spužve i tekstili.

Ova izložba je aktivnost Centra za okolišno održivi razvoj (COOR) koja ima za cilj da se demontriraju kreativne mogućnosti ponovne upotrebe otpadnih materijala s posebnim naglaskom na mogućnost otvaranja novih radnih mjesta i poduzetnički duh u domeni ponovne upotrebe otpada.

Kako je u izjavi pojasnila koordinatorica projekta iz COOR-a Maja Kurtagić izradi ovog namještaja učestvovali su učenici koji pohađaju različite zanate, te je namještaj i presvučen.

“Bit će to prodajna izložba, a novac koji se prikupi će biti upotrijebljen kako bi se i dalje učenici nastavili baviti tom aktivnosti” kazala je Kurtagić.

Podsjetila je da je ovogodišnja sedmica obilježena posebnom idejom, a to je da se od otpada može živjeti odnosno da se uz malo kreativnosti bez velikih finansijskih ulaganja otpad može iznova koristiti.

Izložba namještaja bit će otvorena danas u 11 sati u Srednjoškolskom centru u Hadžićima.

Evropska sedmica za redukciju otpada se provodi radi jačanja svijesti o potrebi smanjenja otpada te promocije različitih aktivnosti usmjerenih na smanjenje otpada širom Evrope da bi se postigla trajna promjena svijesti stanovništva.

Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0