94. Šantićeve večeri poezije 94. Šantićeve večeri poezije
Svečanost otvaranja 94. “Šantićevih večeri poezije 2013.” bit će upriličena u nedjelju, 29. rujna u Parku Alekse Šantića u Mostaru u 19 sati. Manifestacija... 94. Šantićeve večeri poezije

Svečanost otvaranja 94. “Šantićevih večeri poezije 2013.” bit će upriličena u nedjelju, 29. rujna u Parku Alekse Šantića u Mostaru u 19 sati.

Manifestacija će trajati do 6. listopada, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Mostara i Ureda za suradnju s dijasporom i Srbima u regiji Vlade Republike Srbije, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru organizatori manifestacije.

Nakon svečanosti otvaranja, na kojemu se očekuje i potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić, u Vladičanskom dvoru, u 20 sati bit će upriličena predstava Narodnog pozorišta Mostar “Život u smrti”, redatelja Ahmeda Imamovića i scenariste Veselina Gatala.

U ponedjeljak, 30. rujna, u Vladičanskom dvoru, u 20 sati bit će otvorena izložba slika “Sunce našeg neba” mostarskog slikara Branka Radulovića, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Češke u Sarajevu, dok će se u utorak, 1. listopada, u Cinestaru u Mostaru, u 19 sati održati premijera filma “Prag i srpski slikari”, scenariste i redatelja Nenada Ognjenovića.

22628846

U srijedu, 2. listopada, u Vladičanskom dvoru, u 19 sati bit će otvorena izložba dokumentarne građe “Trgovačke firme mostarskih Srba kroz povijest” i predstavljanje knjige “Štamparsko-izdavačka i knjižarska djelatnost mostarskih Srba 1878-2012.”, Šemsudina Zlatka Serdarevića. Istu večer, u Galeriji u Nevesinju održat će se predstavljanje knjige “Vezuj konce za nebo”, Mire Lolić Močević.

Petog i šestog dana manifestacije, 3. i 4. listopada, u Vladičanskom dvoru, u 19 sati održat će se Mlado poetsko veče i Večer laureata s pjesnicima Darom Sekulić i Đorđom Sladojem.

U subotu, 5. listopada, u Vladičanskom dvoru, u 19 sati održat će se predstava ” Nek’ mu je laka crna zemlja” pisca i redatelja Vide Crnčević Basare.

Manifestacija “Šantičeve večeri poezije 2013.” bit će zatvorena, 6. listopada, na velikom stepeništu u Starom gradu, u 19 sati, kada će biti održana Večer suvremenih mostarskih pjesnika, uz predstavljanje knjige poezije “Svakodnevni smak svijeta”, pjesnika Stevana Tontića.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0