U lavirintu poezije: Festival poezije za djecu i mlade U lavirintu poezije: Festival poezije za djecu i mlade
Pod motom “U lavirintu poezije”, u Istočnom Sarajevu je održan 12. Festival poezije za djecu i mlade. Umjetnički direktor Festivala Vitomir Mitrić kazao je... U lavirintu poezije: Festival poezije za djecu i mlade

Pod motom “U lavirintu poezije”, u Istočnom Sarajevu je održan 12. Festival poezije za djecu i mlade.

Umjetnički direktor Festivala Vitomir Mitrić kazao je Agenciji FENA da je ove godine zabilježen dolazak manje pjesnika, ali je program bio koncepcijski interesantan i zanimljiv.

– Festival je zadržao pozitivnu energiju. Akcent je bio na pisanoj riječi i konkursu koji je ove godine raspisan po dva rukopisa Radoslava Samardžije “Djeca nisu ovce” i “Osluškivanje Boga”.

Ove godine je pristiglo manje radova u odnosu na ranije godine, ali su odisali jačom poetskom dimenzijom u odnosu na radove što ih o određenim temama obrađuju u školi – kaže Mitrić.

Mitrić ističe da su, u dva dana Festivala, upriličene četiri promocije knjiga. Organizirano je druženje sa starim osobama u Domu za stara lica Istočno Sarajevo, a u Matičnoj biblioteci – Dječije odjeljenje druženje sa najmlađima.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *