U CK općine Centar pristigle donacije građana Sarajeva U CK općine Centar pristigle donacije građana Sarajeva
U petak i subotu u prostorijama Crvenog križa općine Centar, na adresi Valtera Perića 10, cijeli dan su pristizale donacije građana grada Sarajeva za... U CK općine Centar pristigle donacije građana Sarajeva

U petak i subotu u prostorijama Crvenog križa općine Centar, na adresi Valtera Perića 10, cijeli dan su pristizale donacije građana grada Sarajeva za ugrožene koji su uslijed katastrofalnih poplava ostali bez krova nad glavom, ali i drugih, osnovnih potrepština za život.

Građani su dostavljali na našu adresu hranu, higijenske proizvode, odjeću, deke, jorgane, pelene za odrasle i djecu, lijekove i mnoge druge potrepštine koje su neophodne svim ugroženim građanima Bosne i Hercegovine. Naši vrijedni volonteri s doktorima naše organizacije su prikupljene donacije proslijedili ugroženima na području Vogošće, Ilidže, Semizovca, Žepča, Živinica i Dubrava kod Tuzle. Volonterima su pomagali i građani koji su se dobrovoljno javili da učestvuju u podjeli doniranih sredstava.

Sutra je planirana podjela prikupljenih sredstava na području Kantona Sarajeva kao i na području Olova, Maglaja i Lukavca. Shodno sutrašnjoj situaciji Crveni križ općine Centar će djelovati na mjestima kojima će to biti potrebno.

Crveni križ općine Centar se zahvaljuje svim dobrim građanima koji su doprinijeli i donirali sredstva za ugrožene koji su uslijed katastrofalnih poplava ostali bez krova nad glavom. Također se zahvaljujemo i velikom broju naših volontera koji su nesebično pomogli da sve navedene aktivnosti budu provedene bez problema i da donacije stignu pravovremeno u prave ruke.

Prema poslednjim informacijama sa terena, najpotrebnje je, pored hrane, muški i ženski veš za sve uzraste, potkošulje, čarape, kao i dječija hrana.

Sutra je planiran nastavak prikupljanja sredstava od 08.00 – 20.00 sati u prostorija Crvenog križa općine Centar u ulici Valtera Perića br. 10. Sve potrebne informacije možete dobiti na broj 033/220-168.

 

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0