Tvoj Život Tvoj Život
TRENUTAK JE TVOJ ŽIVOT. – Tvoj život nije ono što se dešava između tvog rođenja i tvoje smrti. Tvoj život je između ovoga SADA... Tvoj Život

TRENUTAK JE TVOJ ŽIVOT. – Tvoj život nije ono što se dešava između tvog rođenja i tvoje smrti. Tvoj život je između ovoga SADA i tvog sljedećeg daha. Sada – ovdje i sada – je sve ono što čini tvoj život. I zato živi ga do kraja, u dobroti i miru, bez straha i kajanja, i najbolje što možeš sa tim što imaš u ovom trenutku.

ŽIVOTNI VIJEK NE TRAJE DUGO. – Ovo je tvoj život, i ti se sam moraš boriti za njega. Bori se za svoja prava. Bori se za svoja uvjerenja. Bori se za ono do čega ti je stalo. Bori se za ljude koje voliš, i stalno ih podsjećaj koliko ti znače. Shvati da si ovog trenutka veoma srećan samo zato što imaš šansu. Zaustavi se na trenutak i razmisli. Šta god ti je preostalo da uradiš, uradi to danas. Sutra nikad neće doći.

ŽRTVE KOJE SNOSIŠ DANAS ISPLATIĆE TI SE SUTRA. – Ako trebaš da radiš naporno da bi ostvario svoj san – završio fakultet, pokrenuo biznis ili bilo koji drugi oblik ličnog dostignuća koje zahtijeva vrijeme i posvećenost – jednu stvar se uvijek moraš pitati:”Da li sam spreman da živim nekoliko godina onako kako drugi neće, da bih onda mogao da živim ostatak svog života onako kako drugi ne mogu?”

KADA ODUGOVLAČIŠ, POSTAJEŠ ROB PROŠLOSTI. – Ali kada si proaktivan, to je kao da ti prošlost pomaže da zbaciš teret sa leđa. I zbog toga uradi nešto odmah danas zbog čega će ti tvoje sutra biti zahvalno. To je tako, sutra ćeš biti srećan samo zato što si nešto započeo danas.

PORAZI SU SAMO LEKCIJE. – Dobre stvari se dešavaju onima koji se još uvijek nadaju čak i nakon razočarenja; onima koji još uvijek vjeruju čak i nakon što su iskusili poraze; onima koji još uvijek vole i pored toga što su bili povrijeđeni. I zato, NIKADA SE NEMOJ KAJATI U ŽIVOTU, on ne može biti promijenjen, vraćen ili zaboravljen. Shvati to sve kao jednu lekciju i nastavi dalje hrabro sa svojim životom.

NAJVAŽNIJI ODNOS JE ODNOS SA SAMIM SOBOM. – Sreća je stanje u kojem se osjećaš dobro bez da imaš potrebu da od drugih tražiš priznanje za to. Prije svega moraš imati zdrav odnos sa samim sobom da bi uopšte imao zdrav odnos sa drugima. Moraš se osjećati vrijednim i prihvaćenim, da bi imao samopouzdanje koje će drugi prepoznati u vezi sa tobom.

MALA DOBROČINSTVA MOGU SVIJET UČINITI BOLJIM. – Nasmij se ljudima koji imaju težak dan. Budi ljubazan prema njima. Dobročinstvo je jedina investicija koja nikada ne može propasti. I gdje god se nalazi ma i jedno ljudsko biće, tamo postoji i mjesto za dobročinstvo. Nauči da daješ, čak iako je to samo običan osmijeh, ne zato što ti imaš previše, već zato što razumiješ da postoji toliko onih koji osjećaju kao da nemaju baš ništa.

IZA SVAKOG LIJEPOG ŽIVOTA, POSTOJALA JE NEKA VRSTA BOLA. – Padaš, ustaješ, praviš greške, živiš, učiš. Čovjek si, nesavršen. Bio si povrijeđen, ali si još uvijek živ. Pomisli samo na to kakva je privilegija biti uopšte živ – disati, misliti, uživati, i težiti stvarima koje voliš. Ponekad ima tuge na našim putovanjima, ali ima isto tako i ljepote. Mi moramo nastaviti koračati, čak i kad boli, jer inače nikada nećemo saznati šta se krije tamo iza ugla.

Izvor:mudre misli

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0