Tuzlanka Lejla Mehmedović najbolja trbušna plesačica na svijetu Tuzlanka Lejla Mehmedović najbolja trbušna plesačica na svijetu
Na jednom od najjačih i najvažnijih Festivala na svijetu i svakako najvećem u Evropi Bellydancer of the World mlada tuzlanka Lejla Mehmedović, postigla je... Tuzlanka Lejla Mehmedović najbolja trbušna plesačica na svijetu

Na jednom od najjačih i najvažnijih Festivala na svijetu i svakako najvećem u Evropi Bellydancer of the World mlada tuzlanka Lejla Mehmedović, postigla je izvanredan uspjeh i osvojila prvo mjesto u kategoriji Oriental Fusion/Fantasy. Ovaj Festival održava se već 21.godinu u njemačkom gradu Duisburgu, a 2012.godine pratilo ga je impozantnih 5.500 posjetilaca. Ove godine festival je održan od 22 novembra do 2 decembra.

„Bellydancer of the World” je takmičenje koje se održava u sklopu Festivala, a na njemu je ove godine bilo više od 450 učesnica iz Amerike, Azije i Evrope koje su se takmičile u pet različitih kategorija. Učesnice ovog velikog takmičenja su višestruko nagradjivane profesionalne plesačice, od kojih su neke pobjednice najrespektabilnijih takmičenja u oblasti orijentalnog plesa poput „Miss Bellydance”, „Heshk Beshk”, “Cairo Festival” i mnogih drugih, kao i članice najpoznatije plesne trupe „Bellydance Superstars” koja okuplja najbolje plesačice iz čitavog svijeta i postavlja standarde u modernim stilovima ovoga plesa.

tuzlanka-lejla-mehmedovic-najbolja-trbusna-plesacica-na-svijetu_1
Posljednjih deset godina popularnost  „oriental fusion” kao pravca u  orijentalnom plesu je izuzetno porasla i privukla  veliki broj plesačica koje su počele da njeguju ovaj stil. On podrazumijeva kombinaciju orijentalnog plesa sa nekim drugim plesnim stilovima poput baleta, modernog plesa, tribal stila, flamenca, tanga, jazza i drugih, kao i upotrebu rekvizite.

Lejla Mehmedović  je u svojoj višegodišnjoj karijeri izučavala različite stilove kao što su jazz, moderni ples, show dance i hip hop. Radila je kao plesač i koreograf u plesnoj grupi Valentino, sa kojom je imala priliku da nastupa sa najvećim imenima balkanske muzičke scene. Krajem 2006.godine ukazala joj se prilika da ode na edukaciju orijentalnog plesa, prema kome je gajila ljubav dugo vremena. Predhodno  iskustvo koje je imala u plesu bilo je presudno da se posveti više modernim stilovima orijentalnog plesa, posebno kabaretskom. 2007 godine održala je prvi čas orijentalnog plesa u Tuzli, a ubrzo nakon toga osniva i plesni studio „Pop Lock” u kojem i danas radi kao instruktor i koreograf.

Višegodšnja odricanja i naporan rad krunisani su zasluženim i velikim uspjehom mlade Lejle na upravo završenom prestižnom “Oriental Festival of Europe”.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0