Tuzla: Kamerni orkestar zasvirao poslije tri decenije Tuzla: Kamerni orkestar zasvirao poslije tri decenije
Jedan od mnogobrojnih komentara na Facebooku, u povodu osnivanja Kamernog orkestra u Tuzli glasio je: „Ima nade“. Stariji Tuzlaci se sjećaju vremena kada su... Tuzla: Kamerni orkestar zasvirao poslije tri decenije

Jedan od mnogobrojnih komentara na Facebooku, u povodu osnivanja Kamernog orkestra u Tuzli glasio je: „Ima nade“. Stariji Tuzlaci se sjećaju vremena kada su u „gradu soli“ djelovali različiti orkestri, a osnivanje Kamernog orkestra daje tračak nade da se kultura vraća u Tuzlu.

 

Svečani koncert, ujedno i premijera Kamernog orkestra upriličena je u Međunarodnoj galeriji portreta, a koncert je najavio direktor galerije profesor Dženan Jusufović.Pored članova novoformiranog orkestra tuzlanskoj publici su se predstavili gosti iz Leskovca, te dvoje solista. Inače, na čelu tuzlanskog orkestra nalazi se profesorica Nataša Kakeš, koja se poslije uspješnog školovanja u Italiji vratila u rodni grad.

Orkestar je formiran u septembru prošle godine, a sačinjavaju ga 13 muzičara.

Planirano je da se orkestra transformiše u različite kamere sastave kako bi se u perspektivi mogli organizovati koncerti različitih žanrova. Kamerni orkestar je oformljen uz podršku Međunarodne galerije portreta u Tuzli i Općine Tuzla, a sudeći po večerašnjoj svečanoj premijeri i aplauzima već je opravdao svrhu svog postojanja.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0