TUBING STAZA Mojmilo: Sutra svečano otvorenje TUBING STAZA Mojmilo: Sutra svečano otvorenje
Najmlađi stanovnici sarajevske općine Novi Grad i grada Sarajeva će imati još jedan novi sadržaj za zabavu tokom zimskih mjeseci. Naime, u nedjelju s... TUBING STAZA Mojmilo: Sutra svečano otvorenje

Najmlađi stanovnici sarajevske općine Novi Grad i grada Sarajeva će imati još jedan novi sadržaj za zabavu tokom zimskih mjeseci. Naime, u nedjelju s radom počinje Tubing staza na Mojmilu za ovu zimsku sezonu.

Svečano otvaranje staze će biti upriličeno u 13.00 sati.

Upravljanje ovim rekreativnim dijelom Park šume Mojmilo povjereno je JP Lokomu, koje izvršilo sve neophodne radove da na samom startu zimske sezone djeca Općine Novi Grad i Sarajeva ovogodišnje zimske radosti osjete na jedinstven način.

Tubing staza omogućava vrhunsku zabavu za djecu, s određenom dozom adrenalina, ali u svakom trenutnku s visokim stepenom sigurnosti.

– Tubing staza je dužine oko 100-120 metara i po uzoru je na bob stazu s dvije krivine. Princip je da djeca sjedu u šlauf, gdje su pričvršćeni i bezbjedni i spuštaju se niz stazu. Postoji i lift koji ih vraća na početak staze – kazao je u subotu Agenciji Fena Ramiz Hajdarević, koordinator iz JP Lokom.

Cijena jedna vožnje je 0,50 KM, a paket od 10 vožnji košta 4 KM.

– Radno vrijeme će biti svaki dan od 08.00 sati do 16.00-17.00 sati, u zavisnosti od vremenskih uslova i posjetilaca – kazao je Hajdarević.

Svečanoj ceremoniji otvaranja Tubing staze svojim prisustvom će uveličati načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, koji će i zvanično obilježiti početak rada tubing sezone.

Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0