Trikovi za prirodno čišćenje sodom bikarbonom Trikovi za prirodno čišćenje sodom bikarbonom
Zaboravite na hemiju! Očistite kuću sodom bikarbonom… U kuhinji za brisanje svih površina koristite osnovnu mješavinu ¼ šolje sode bikarbone rastvorene u 1l tople... Trikovi za prirodno čišćenje sodom bikarbonom

Zaboravite na hemiju! Očistite kuću sodom bikarbonom…

U kuhinji za brisanje svih površina koristite osnovnu mješavinu ¼ šolje sode bikarbone rastvorene u 1l tople vode.

Da biste uklonili mirise iz ostave ili frižidera ostavite sodu bikarbonu u otvorenoj kutiji na polici. Odlično skuplja mirise a neutrališe ih i u ormanu, fijokama i sl.

Dajte sjaj vašoj česmi u kuhinji tako što ćete je izribati pastom od sode bikarbone: 3 dijela sode bikarbone i 1 dio vode. Tom pastom možete izribati i escajg ili bilo koji predmet od metala kome želite da povratite sjaj.

Kante za smeće perite klasičnim rastvorom sode bikarbone i vode, a u čiste i suve kante pospite malo sode koja će skupljati neprijatne mirise.

Da bi uklonili prljavštinu i pesticide sa voća i povrća operite ga u punoj sudoperi ili činiji mlake vode sa ¼ šolje sode bikarbone, a zatim isperite.

Da bi oribali tamne mrlje na šerpama i tiganjima koristite sodu bikarbonu, toplu vodu i tečnost za sudove. Potopite sudove u taj rastvor na 15 minuta, oribajte ih i isperite.

Bijeli veš možete osvežiti dodavanjem 1 šoljice sode bikarbone u mašinu za pranje veša.

Uklonite fleke sa odjeće rastvorom od 6 kašika sode bikarbone i pola šolje vode. Nanesete na mrlju, istrljate i isperete. Ukoliko su mrlje “teže” ostavite rastvor da odstoji sat vremena pa isrtljajte i isperite. Obratite pažnju na postojanost boje pa prvo proverite na nekom manje vidljivom mjestu.

Za sve površine u kupatilu koristite osnovnu mješavinu, a upornije mrlje pokvasite, pospite sodom i ostavite malo da odstoje prije ribanja.

Osvježite vaše češljeve i četke tako što ćete ih jednom mesečno potopiti u rastvor tople vode i 1 kašiku sode bikarbone.

Izvor: najboljamamanasvetu

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0