Tri vrlo jednostavna načina da zaštitite zube Tri vrlo jednostavna načina da zaštitite zube
Slatkiši, gazirani i voćni sokovi oštećuju zubnu caklinu. Oštećuju je čak i agrumi poput naranče ili grejpa. S vremenom, oštećena caklina može uzrokovati bol... Tri vrlo jednostavna načina da zaštitite zube

Slatkiši, gazirani i voćni sokovi oštećuju zubnu caklinu. Oštećuju je čak i agrumi poput naranče ili grejpa. S vremenom, oštećena caklina može uzrokovati bol i osjetljivost zuba na vruću, hladnu ili slatku hranu. Također dolazi i do promjene boje zuba.

Osim izbjegavanja hrane koja šteti zubima, postoji i nekoliko stvari koje možete ubaciti u redovite higijenske navike kako biste spriječili oštećenje cakline.

1. Nemojte četkati zube barem sat vremena nakon što ste pojeli kiselu hranu. Tada je vaša caklina najmekša, pa ćete je četkanjem brže oštetiti.

2. Koristite slamku. Ako ne možete odoljeti gaziranim pićima i voćnim sokovima, pijte ih sa slamkom što je češće moguće. Tako ćete zube manje izložiti kiselinama. Dobro bi bilo nakon soka toga popiti vodu.

3. Nabavite novu četkicu. S vremenom vlakna otvrdnu, a mekana četkica je najbolje što možete učiniti sa svoje zube. No, čak ni s mekanim vlaknima ne četkajte previše energično.
Magazin.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0