Top 10 Automobila u 2013. godini Top 10 Automobila u 2013. godini
Napredne tehnologije nastavljaju da unapređuju u dizajnu automobila i mehaniku, a top 10 modela u 2013. godini su ispred Vas.Polako se bliži 8. mjesec,... Top 10 Automobila u 2013. godini

Napredne tehnologije nastavljaju da unapređuju u dizajnu automobila i mehaniku, a top 10 modela u 2013. godini su ispred Vas.Polako se bliži 8. mjesec, što znači da je ostalo manje od šest mjeseci do kraja godine. Sa druge strane, vrijeme u auto industriji izuzetno brzo teče, pa smo odlučili da vam predstavimo deset modela koji bi mogli obilježiti 2013.

Pagani Huayra

Pagani Huayra

Pagani Huayra

Super automobil neobičnog imena, koji se vrlo rijetko sreće na cestama, a koji je želja velikog broja ljubitelja četvorotočkaša. Huayra će se u prodaji naći sljedeće godine i očekuje se da će biti prava senzacija na tržištu.

Naravno, cijena mu je također senzacionalna i iznosi 1.25 miliona eura .

Audi RS4

Audi RS4

Prvi model Audija RS4 je slobodno mogao da se naziva idealnim automobilom: limuzina s pogonom na sva četiri kotača, četvoro vrata i sa V8 motorom snage 400 konja. Od novog modela se očekuje da ispravi pogreške na modelu RS5 , kao i da se rame uz rame nosi s BMW-om M3.

BMW M3 Performance

BMW M3 Performance

BMW M3 Performance

Bavarska tvrtka često umije biti pravi davež. Lansira se novi model, koji svega šest mjeseci kasnije dobije novi izged. Ipak, sa najnovijom serijom 3, čini se da je posao urađen kako treba. Od novog M3 se očekuju velike stvari. Da budemo iskreni, imajući u vidu značaj M3 za njemački brend, ništa manje od uspjeha neće zadovoljiti ambicije tvrtke iz Münchena.

SRT Viper

SRT Viper

SRT Viper

Nekada Dodge, sada SRT Viper će naredne godine donijeti 4,8-litreni V10 sa blizu 700 KS. Kultni status koji ovaj automobil posjeduje, stavio je u drugi plan činjenicu da motor ovakve zapremine baš i nije u skladu s trendovima zaštite okoliša.

Sa najboljim omjerom snage i težine ikada viđenom na nekom Viperu, prvi primjerak novog modela je prije par dana prodan na dobrotvornoj aukciji za 240,000 eura.

Land Rover Defender

Land Rover Defender

Land Rover Defender

 Pouzdani Defender je ostao gotovo nepromijenjen od svog prvog pojavljivanja i to je jedan od glavnih razloga njegove popularosti. Sada je ipak došlo vrijeme za promjenu i to ne malu.

Koncept predstavljen prije nekoliko mjeseci će biti osnova izgleda novog modela. Ostaje samo za vidjeti kako će njegovi obožavatelji prihvatiti njegove promjene.

Tesla Model S

Tesla Model S

Tesla Model S

Možda nazivom podsjeća na Fordove modele iz tridesetih godina prošlog stoljeća, ali automobil američke tvrtke se vjeruje da će biti senzacija u svijetu električnih vozila. Tesla je trenutno lider u području električnih automobila, pa novi model dosta obećava.

Ford Escape

Ford Escape

Ford Escape

Ako vam se sviđa Ford Kuga , ali mislite da nije dovoljno velik za vas, rješenje je novi Escape. Automobil iznimnog izgleda predstavlja pravu “cestovnu lađu”, ali još uvijek nije poznato hoće li se naći i na našoj strani Atlantika.

Hyundai Genesis

Hyundai Genesis

Hyundai Genesis

 

Neki će se možda iznenaditi prisustvom južnokorejske kompanije na ovoj listi, ali jednostavno Genesis nismo mogli ostavimo izvan liste. Razlog je jednostavan: prema dostupnim informacijama, Genesis će donijeti oko 275 KS. Nije loše za kompaniju koja je prije oko 30 godina bila na razini kragujevačke Zastave.

Honda Civic Type-R

Honda Civic Type-R

Honda Civic Type-R

Na novoj žestokoj izvedbi posljednje generacije Honde Civic se vrijedno radi, što pokazuju i nedavne špijunske fotografije . Sve dostupne informacije navode 2013. kao godinu njegove svjetske premijere. Malo brojki je za sada poznato, ali Type-R je vrijedan čekanja.

Novi McLaren F1

Novi McLaren F1

Novi McLaren F1

 

Britanska kompanija već duže vrijeme najavljuje tzv. “Mega Mek” projekat, koji u suštini predstavlja nasljednika legendarnog modela iz devedesetih , a koji bi trebao biti automobil izuzetnih performansi. Dovoljno je reći 3.8-litreni V8 sa oko 800 KS, sa cijenom od preko 700 tisuća eura.

Izvor: Pozitivne.info/novavozila.ba

Sacic