Tko je uistinu “bogat” čovjek? Tko je uistinu “bogat” čovjek?
Ono što će vas istinski učiniti bogatima nije novac, već određena iskustva koja će učiniti da se osjećate dobro. Možete imati vrlo malo materijalnih... Tko je uistinu “bogat” čovjek?

Ono što će vas istinski učiniti bogatima nije novac, već određena iskustva koja će učiniti da se osjećate dobro. Možete imati vrlo malo materijalnih stvari, a zaista osjećati obilje u životu; mir, ljubav, radost, ljepotu, slobodu, inspiraciju i imati apsolutno sve što vam je potrebno u svakom trenutku. Znam, sada biste željeli pročitati nekoliko kratkih savjeta o tome kako postati bogat preko noći i ujutro se probuditi kao bogataš. Pa eto, upravo to ću i napisati.

Što je za vas bogatstvo?

Prvo što morate definirati jest: što je to za vas bogatstvo! Novac, ljubav, puno slobodnog vremena, mogućnost da se kreativno izražavate kroz ples, pjevanje, arhitekturu, odgoj djece, gradnju svemirskih letjelica ili pripremanje kolačića od cimeta, kuće, cipele, auti, autobusi, bageri, vile, hoteli, zdravlje, druženje, kikiriki i promatranje zvijezda. Morate znati što to želite “imati”.

Drugo: zapamtite da ono što će vas istinski učiniti bogatima nije novac, već određena iskustva koja će učiniti da se osjećate dobro. A ona se mogu manifestirati na različite načine: kao putovanje u egzotične zemlje zbog kojega ćete se osjećati inspirirano i avanturistički, osjećaj unutarnjeg mira koji osjećate dok ste u prirodi, osjećaj snage kada dogovorite neki posao ili spoznaja da ste vrlo poželjni i seksi ako obučete fancy odjeću, osjećaj slobode kada ste izašli iz zatvora ili postali sam svoj šef ili pak sreća nakon što ste saznali da ste ipak zdravi.

Treće: krenite od toga kako se želite osjećati; slobodno, sigurno, poželjno, intelektualno, ženstveno, kreativno, zdravo, opušteno, mirno, zaštićeno, zaigrano…

Četvrto: kada ste definirali kako se želite osjećati, definirajte što ćete učiniti da biste kreirali upravo taj osjećaj. Dakle ako se želite osjećati hrabro, napravite nešto hrabro. Upustite se u nešto čega vas je strah. Ne morate odmah prodati svu imovinu ili napustiti posao te krenuti na put oko svijeta. Ako vas je strah govoriti pred grupom ljudi, onda upravo to učinite i nakon što ste to učinili biti ćete hrabriji – garantirano! Shvatit ćete da ste preživjeli i da nije strašno kako se činilo.

Zahvalite na darovima života!

Peto: zapamtite da vrlo često ono što želimo i mislimo da će nas ispuniti tj. učiniti bogatijima uopće nije ono što nam treba. A najčešće je to nešto što nam trenutno nije dostupno i čini nam se daleko i nedostupno. To je sistem: “U susjedovom vrtu trava je uvijek zelenija”. Bogatstvo i sreća kao da su uvijek “negdje tamo”, a zapravo su nam najčešće baš pod nosom.

Šesto: svaki dan zahvaljujte na svemu što imate i sjetite se što više toga (jutarnja kavica, djeca, sunce, kuća, voda, odjeća, krevet, šetnja, zdravlje, odnosi, hrana, toalet papir, zdrava probava, cipele, pogled kroz prozor, iskustva…). Što više toga se sjetite i na tome se iskreno, iz srca, zahvalite, shvatiti ćete da se već sada jako bogati.

Ne postoji vanjsko bogatstvo, već samo naš unutarnji osjećaj ispunjenosti kroz određena iskustva. Možete biti materijalno najopremljenija osoba, a istovremeno najnesretnija i jeste li onda bogataš? Isto tako možete imati vrlo malo materijalnih stvari, a zaista osjećati obilje u životu; mir, ljubav, radost, ljepotu, slobodu, inspiraciju i imati apsolutno sve što vam je potrebno u svakom trenutku.

Da biste postali bogataš, jedino što morate učiniti jest poznavati svoju istinsku prirodu i biti hrabri djelovati u skladu sa njom. Tada će svaki trenutak života biti život u obilju te vam ništa, izvan iskustva sadašnjeg trenutka, neće biti potrebno.

Prenosi:Atma
Izvor:Autor: Iva Solarević Jeličić, prof.
ordinacija.hr

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0