Tako se to radi: Torbe i pribor za prvačiće u općini Centar Tako se to radi: Torbe i pribor za prvačiće u općini Centar
Svi su oni naši i neka se ovaj dan osjećaju jednakima, kaže Bećirević • Veliki podsticaj za mališane, napominje Džigal Načelnik Centra Dževad Bećirević... Tako se to radi: Torbe i pribor za prvačiće u općini Centar

Svi su oni naši i neka se ovaj dan osjećaju jednakima, kaže Bećirević • Veliki podsticaj za mališane, napominje Džigal

Načelnik Centra Dževad Bećirević danas je, povodom prvog dana škole, posjetio prvačiće u 11 osnovnih škola ove općine. Tom prilikom Bećirević je polaznicima u školu podijelio ruksake i prigodne poklone.

Prema Bećirevićevim riječima, ovo je tradicionalna aktivnost Općine Centar kojom se pokušava pokazati najmlađim školarcima da imaju punu podršku ove lokalne zajednice tokom svog školovanja.

– Prije svega, svoj djeci želim poželjeti mnogo uspjeha u školi jer od njih očekujem da budu uzorni članovi našeg društva i oni koji će povesti našu zemlju u još bolju budućnost. Svi prvačići, bez obzira na materijalni status, dobili su školske torbe i pribor i mi ne želimo da na ovaj način odvajamo djecu. Svi su oni naši prvačići i želimo da se na ovaj dan osjećaju jednakim, pojasnio je Bećirević.

Školske torbe u općini Centar dobilo je 590 prvačića, a prilikom podjele poklona na njihovim licima se vidjelo zadovoljstvo. Direktor Osnovne škole “Hasan Kaimija” Alija Džigal naglasio je da je ovo izuzetan projekat Općine Centar.

– Iz iskustva mogu reći da ovi pokloni mnogo znače djeci koja prvi put sjedaju u školske klupe. Sve ovo je novo za njih, a kada dobiju poklone prvog dana, istovremeno dobiju veliki poticaj da ostvaruju izuzetne rezultate, jer znaju da njihov rad neko prati i da će za dobro učenje uvijek biti nagrađeni, kazao je Džigal.

U školskim torbama prvačići iz Centra dobili su loptu, plastelin, punu pernicu, crtaći blok, geomterijski set, kolaž papir, set za saobraćaj i čokoladu.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0