Tajna Uspješnog Života Tajna Uspješnog Života
Život je ono što nam se dešava na presjeku onoga što volimo, stvari koje dobro radimo i onoga što je isplativo.  Tako dolazimo do... Tajna Uspješnog Života

Život je ono što nam se dešava na presjeku onoga što volimo, stvari koje dobro radimo i onoga što je isplativo. 

Tako dolazimo do četiri moguće varijante. Prvo, ukoliko se čovjek posveti onome što voli i šta dobro radi, često se ispostavi da je srećan, ali prilično siromašan.

Drugo, ako se fokusira na ono što voli i ono što donosi mnogo novca, brzo shvati da te dvije stvari ne idu zajedno i umjesto ostvarenih ciljeva završi sanjareći o tome šta bi moglo biti da je bilo…

Treće, usmjerenost na stvari koje donose novac i ono u čemu smo dobri nerijetko omogućava da postanemo bogati, ali nezadovoljni. Tajna uspješnog života je četvrta kombinacija sastavljena podjednako iz prethodne tri. Uspješni i srećni ljudi su oni koji imaju ono što vole, rade stvari u kojima mogu biti najbolji i uz to su posvećeni i onome što donosi novac.

Na nesreću većine nas, samo rijetki uspiju ostvariti ovu ravnotežu. Dobra stvar je da to jeste moguće, ali treba stisnuti petlju pa pokušati.

izvor:mudre misli

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *