Svjetski gigant ”AccorHotels” stize u BiH i otvara hotel Svjetski gigant ”AccorHotels” stize u BiH i otvara hotel
Jedan od najvećih svjetskih lanaca hotela „Accor Hotels“ stiže u Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je iz kompanije Orbis Group. Hotel će biti izgrađen pod... Svjetski gigant ”AccorHotels” stize u BiH i otvara hotel

Jedan od najvećih svjetskih lanaca hotela „Accor Hotels“ stiže u Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je iz kompanije Orbis Group. Hotel će biti izgrađen pod brandom „MGallery by Sofitel“, a radovi su već započeti u Tarčinu. Otvaranje veleljepnog hotela je planirano već u septembru ove godine. Investitor je, kako saznaje Novi.ba, „Tarcin International Development Company“.

„AccorHotels“ je multinacionalna kompanija sa sjedištem u Francuskoj koja ima 3.700 hotela u čak 94 zemlje svijeta, i promet koji se mjeri milijardama dolara.

Hotel i spa centar će biti izgrađeni na parceli od oko 35 hektara u Tarčinu u okolici Sarajeva, udaljen 15 minuta od Međunarodnog aerodrom. Imat će baze, spa, fitness centar i konferencijske dvorane. Predstavnik investitora Enes Kazazić ističe da je svjetski poznati brand odličan izbor za ovakav objekt.

“Uvjereni smo da će „MGallery by Sofitel Tarcin Forest Resort & Spa“ biti vrhunska destinacija za goste koji vole život, prirodu i odmor” – kaže Kazazić. Iza ovog uspješnog investitora je već nekoliko uspješnih projekata poput hotela Marriot u Sarajevu ili elitnog naselja Garden i vrhunskog objekta Dvor u samom centru Sarajeva.

Novi hotel u Tarčinu će imati 55 soba i devet vila sa privatnim vrtovima, restoran i bar.

Prvi čovjek velike svjetske grupacije Gilles Clavie ovim povodom navodi da ulaze na tržište na kojem do sada nisu bili prisutni, ali u njemu vidi potencija.

“BiH, kao i ostatak Balkana imaju sve veći poslovni potencija i ovaj hotel potvrđuje da se želimo širiti u ovom regionu i uvjeren sam da ćemo ubrzo potpisati nove ugovore za ovaj dio Evrope” – naveo je Clavie. Vrijednost investicije nije navedena, ali s obzirom na veličinu projekta radi se o milionskom ulaganju.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0