Svečano otvoren trening kamp NSBiH Svečano otvoren trening kamp NSBiH
Trening kamp Fudbalskog saveza BiH, koji je izgrađen na lokalitetu Crkvičko brdo u Zenici, danas su svečano otvorili predsjednik FSBiH Elvedin Begić i predsjednik... Svečano otvoren trening kamp NSBiH

Trening kamp Fudbalskog saveza BiH, koji je izgrađen na lokalitetu Crkvičko brdo u Zenici, danas su svečano otvorili predsjednik FSBiH Elvedin Begić i predsjednik Međunarodne nogometne federacije Michel Platini.

Sportski kompleks “Kamberovića ravan” sadrži dva nogometna terena, jedan s prirodnom, a jedan s vještačkom travom i prateće sadržaje za boravak i treninge sportskih selekcija.   Begić je zahvalio Platiniju na nesebičnoj podršci koju je UEFA dala u izgradnji ovog objekta i uručio mu dvije zahvalnice.   – Počašćen sam i sretan što je Platini u Bosni i Hercegovini. Izgradnjom centra Zenica je postala zjenica oka naše reprezentacije.

Tu će odrastati naši sportski dijamanti. Izgradnjom kampa dobili smo podlogu za odrastanje novih sportskih naraštaja- kazao je Begić, te izrazio tugu jer Bosna i Hercegovina nema adekvatan stadion za utakmice reprezentacija.   Predsjednik UEFA Michel Platini čestitao je Bosancima i Hercegovcima na izgradnji prelijepog sportskog centra te naglasio da se na ovim prostorima nastavlja tradicija igranja odličnog fudbala. Zaželio je puno sreće reprezentaciji BiH i selektoru Safetu Sušiću u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i dodao da su rezultati koje je Bosna i Hercegovina postigla u posljednje vrijeme fenomenalni.   – Zahvalio bih  Ivici Osimu koji je na čelu Komiteta za normalizaciju izveo Fudbalski savez BiH na pravi put. Vjerujem u BiH jer ova regija voli nogomet. Želim vam sreću protiv Slovačke.

  Platini je također zahvalio načelniku Općine Zenica Huseinu Smajloviću na saradnji i pomoći koju je pružio ljudima iz Fudbalskog saveza BiH u proteklim godinama.   U program otvorenja nogometnog kampa uključeni su bili dječaci i djevojčice iz cijele Bosne i Hercegovine, a performans su izveli prvak BiH u freestyle Zlatko Mešić i najbolji bh. gitarist Muris Varajić.   Ceremonija je okončana otkrivanjem umjetničkog djela “Spomenik fudbala” umjetnika Samira Sućeske iz Sarajeva.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0