Svečana promocija i dodjela diploma studentima Univerziteta u Sarajevu Svečana promocija i dodjela diploma studentima Univerziteta u Sarajevu
Prijem dodjele diploma je najsvečaniji i najljepši trenutak u toku našeg obrazovanja i čestitam svim studentima, njihovim roditeljima i profesorima na ostvarenom rezultatu –... Svečana promocija i dodjela diploma studentima Univerziteta u Sarajevu

Prijem dodjele diploma je najsvečaniji i najljepši trenutak u toku našeg obrazovanja i čestitam svim studentima, njihovim roditeljima i profesorima na ostvarenom rezultatu – kazao je danas u Sarajevu rektor Univerziteta u Sarajevu Muharem Avdispahić.

Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima, magistrantima i doktorantima Univerziteta u Sarajevu bit će upriličena u subotu u dvorani “Juan Antonio Samaranch” u Sarajevu.

Ove godine će prvi put svim završenim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija diplome biti uručene na jednom mjestu.

– Na svečanosti koji Univerzitet u Sarajevu organizira deveti put u svojoj historiji bit će promovirano 7.097 diplomanata, magistranata i doktoranata Univerziteta u Sarajevu – kazao je Avdispahić.

Dodao je da će najuspješnijim studentima sa svakog fakulteta i akademije biti uručena priznanja “Zlatna značka”, “Srebrena značka” te “Povelja Univerziteta u Sarajevu”.

Avdispahić je naglasio da će na osnovu odluke Senata Univerziteta u Sarajevu, najuspješniji studenti prvog i drugog ciklusa studija sa svakog fakulteta i akademije, kao i pridružene članice Univerziteta primiti posebna priznanja. Dodao je da je u prvom ciklusu studija, 26 diplomanata odlikovano “Zlatnom značkom”, najvišim priznanjem Univerziteta u Sarajevu, “Srebrnom značkom” 63 diplomanata, a “Povelju Univerziteta u Sarajevu” dobilo je šest diplomanata.

Naglasio je da je najbolji student s prosjekom 10  Alija Bevrnja s Mašinskog fakulteta u Sarajevu.

– Među studentima drugog ciklusa je 68 najboljih, a 29 magistranata je odlikovano “Zlatnom značkom”, 37 “Srebrnom značkom” i četiri studenta dobila su “Povelju Univerziteta u Sarajevu”. Najbolji među njima je Adnan Zahirović s prosjekom 10 s Prirodno-matematičkog fakulteta – naglasio je.

Avdispahić je kazao da je scenu za dodjelu diploma kreirao i napravio režiserski tim Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu  te da će studenti biti podijeljeni u blokove u kojima će dekani ili prodekani dodjeljivati diplome. Najavio je da će promocija trajati oko sat i po.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Ahmed Nurković pozvao je studente da ne narušavaju pozitivnu energiju zbog određenih propusta u organizaciji.

– Univerzitet je veći od nas i trebamo ga poštovati – naglasio je.

Tlocrt dvorane

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0