Svako ima svoj životni put Svako ima svoj životni put
 Kada vidimo bližnje da biraju teže putove doslovno može boljeti, posebno ako unaprijed vidimo koliko će problema imati. Instinktivno ih želimo zaštiti i povesti prema... Svako ima svoj životni put

 Kada vidimo bližnje da biraju teže putove doslovno može boljeti, posebno ako unaprijed vidimo koliko će problema imati. Instinktivno ih želimo zaštiti i povesti prema nekom sigurnijem mjestu, pa s njima poželimo podijeliti mudrost koju smo sami stekli kroz život kako bi oni bili pošteđeni.

 Ipak, gotovo svi ljudi žele sami birati svoje staze bez tuđeg utjecaja i miješanja u njihov izbor. Zabraniti im to pravo, znači zabraniti im da se razvijaju i samoostvaruju.

 Svaki pojedinac mora samo zaslužiti svoju neovisnost i steći vlastitu mudrost i iskustvo donoseći samostalne odluke i samostalno snoseći posljedice svake od njih.

 Dopuštajući drugima da sami biraju svoje staze, omogućujemo im da razvijaju svoju ljudskost i osobnost na način na koji oni žele. Iako se možda nećete složiti s njihovim izborom, morate razumjeti da svaka osoba mora učiti na svoj način i po svojoj cijeni.

 Događaji i okolnosti koje se provlače kroz naš život su jedinstveni jer je i svako od nas jedinstven. Ono što duboko dira jednu osobu drugu može iritirati ili zbunjivati.

 Stoga svakoga privlače različiti putovi. Ako osjetite poriv da se miješate u nečiji izbor jer vidite kako se ta osoba suočava s poteškoćama i boli, umjesto da reagirate na taj način pokušajte suosjećati s njim i biti čvrsta točka na koju se ta osoba može osloniti.

 Naravno, da trebate dati savjet ukoliko mislite da je netko izabrao teži put ako vidite da postoji jednostavniji, ali ne smijete inzistirati ili tjerati na silu da vas posluša. Dajte svakome prostora za vlastite pogreške, mogućnost uživanja u plodovima vlastitog rada, otkrivanje vlastitih istina i postizanje osobnih trijumfa.

 Napast da druge usmjeravamo vjerojatno je instinktivno urođena kod čovjeka. Napuhani ego može nas uvjeriti kako su samo naši putovi pravi i navesti na misao kako imamo pravo upravljati drugima. Međutim, svaka osoba treba tražiti svoj put, jedino što mi trebamo kada su tuđi životi u pitanju je naučiti cijeniti i pozdravljati tuđe izbore, te im pomoći da se s njima nose.

Izvor: CoverMagazin

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0