Sutra počinje Festival „Baščaršijske noći“ Sutra počinje Festival „Baščaršijske noći“
Festival „Baščaršijske noći“, koji 19 godina organizuje JU Sarajevo art i ove kao i prethodnih godina bit će održan od 1. do 11. jula.... Sutra počinje Festival „Baščaršijske noći“

Festival „Baščaršijske noći“, koji 19 godina organizuje JU Sarajevo art i ove kao i prethodnih godina bit će održan od 1. do 11. jula.

Na pres-konferenciji upriličenoj povodom sutrašnjeg otvaranja Festivala govorili su direktpr JU Sarajevo Art Goran Rašić, predsjednik Organizacionog odbora Festivala Dževad Šabanagić, predsjednica UO Sarajevo Art Ismeta Turović.

Šabanagić je naveo da će iako sa skromnim sredstvima ovaj festival opravdati očekivanja publike.

Za početak otvaranja festivala sutra 1. jula najavljeni su izložba slika Merime Ivković u Galeriji “Roman Petrović”, koncert poznate violončelistice Ane Rucner.

Svečano otvorenje Festivala „Baščaršijske noći“ bit će održano 5. jula u Narodnom pozorištu.

Tad će nastupiti Sarajevska filharmonija, Hor opere Narodnog pozorišta, s muzičarima iz Japana i drugim gostima.

Na programu Festivala su i nastup Gradske limene glazbe Stolac, koncerti ansambla Prijatelji, te grupa Protest, Zoster, Skroz, kao i Damir Imamović Sevdah Takht , Sevdi Mustafa Bend i drugih.

Ove godine bit će realizovana 24 programa.

Ulaz na većinu programskih sadržaja je besplatan za posjetioce.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *