Sušić: Sutra će na teren istrčati jedna od najboljih ekipa svijeta Sušić: Sutra će na teren istrčati jedna od najboljih ekipa svijeta
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić istakao je na današnjoj konferenciji za novinare uoči utakmice protiv reprezentacije Slovačke u okviru kvalifikacija za... Sušić: Sutra će na teren istrčati jedna od najboljih ekipa svijeta

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić istakao je na današnjoj konferenciji za novinare uoči utakmice protiv reprezentacije Slovačke u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, da su njegovi Zmajevi spremni i da je uvjeren u pobjedu.

Popularni Pape nije želio otkriti kojih 11 igrača će sutra u 20:15 istrčati na stadion Bilino Polje i braniti boje BiH, ali je naveo da će to biti najbolja ekipa na svijetu.

“Nemamo nikakvih problema, niti povrijeđenih igrača. Jučer su svi normalno trenirali i spremni su za Slovačku. Utakmica neće biti lagana, ali mi imamo bolju ekipu i igramo pred našom publikom te smo apsolutni favoriti. Iznenađenja su uvijek moguća, ali sam uvjeren u našu pobjedu”, kazao je Sušić.

On je naveo da nervoza u ekipi postoji, ali da su igrači na treninzima pokazali ozbiljnost te da se nada da će dvomeč protiv Slovačke proći bez povrijeđenih igrača i žutih kartona.

“Što se tiče same utakmice očekujem dosta šansi i golova. Mi ćemo sigurno igrati izuzetno ofanzivno i vidjet ćete da će sutrašnja ekipa biti jedna od najboljih na svijetu. Govorim da smo najbolji što se tiče znanja i tehnike, a potrebno je da dodamo još trku i borbenost”, rekao je Pape, koji se osvrnuo i na treninge novopridošlog Izeta Hajrovića.

“Vidjeli smo da se radi o veoma dobrom igraču i sretni smo što smo dobili tako mlado pojačanje”.

Reprezentacija će sutra igrati bez klasičnog zadnjeg veznog igrača. Selektor smatra da bi to mogao biti problem kada naš tim nema loptu, ali je kazao da se, ako primimo gol, igrači koje imamo u ekipi mogu vratiti i dati dva ili tri gola.

“Slovake svakako ne smijemo potcijeniti jer imaju dosta dobrih igrača. Mi se moramo uzdati u svoje kvalitete i igrati onako kako smo i navikli da igramo u Zenici”, kazao je bh. Zmaj Vedad Ibišević.

Nogometna reprezentacija BiH odmjerit će u petak u 20:15 sati na stadionu Bilino Polje snagu sa selekcijom Slovačke. Uzvratna utakmica igra se u utorak.

Tekst u cjelosti prenesen sa: KLIX.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0