Suočite se sa situacijom i priznajte: “Nemam pojma” Suočite se sa situacijom i priznajte: “Nemam pojma”
Nemaš pojma. Preboli to. Život nije med i mlijeko. Ponekad, da bi dobili nešto bolje, uglavnom prvo morate da se žrtvujete i pređete preko... Suočite se sa situacijom i priznajte: “Nemam pojma”

Nemaš pojma. Preboli to.

Život nije med i mlijeko. Ponekad, da bi dobili nešto bolje, uglavnom prvo morate da se žrtvujete i pređete preko mnogo loših stvari. Ako ne možete sebi da priznate da niste napredni u nečemu, velike su šanse da će vas to odvraćati od napretka.

Ponos, ego, strah od odbijanja, zovite to kako god želite. Rezultat je uvijek isti. Dio vas voli vaše trenutno stanje, vaš život. To nije način života koji vas plaši i koji vam je nepoznat. Vas plaši činjenica da ako želite da krenete dalje, morate da zasučete rukave i isprljate ruke.

 Primjer kada ‘nemaš pojma’ momenat napreduje

Lagao bih kada bih rekao da su “nemaš pojma” momenti rijetkost. Napustiti stvari koje već imate je presudan dio napredaka. Ovdje je samo par primjera kako ”nemaš pojma” momenat može da vas vuče nazad.

Posao koji vas ne ispunjava

Želite da pokrenete biznis, ali ne znate ništa o tome. Jedino ste prilično sigurni, da plata posla koji želite, ne može da se poredi sa onom koju sada zarađujete. Vaš posao je ležeran, ali vas ne tera da iskačete svako jutro iz kreveta. Vaš izbor je da se suočite sa neizbježnim ”nemaš pojma” momentom, zanemarite ponos i otpočnete biznis. Ili da se vratite poslu koji će vas u svoje vrijeme ugušiti.

Dosadna veza

Zajedno ste već mjesecima, ali strasti više nema. Niste bili ni sa kim već neko vrijeme i zabrinuti ste da ne možete da nađete nekog boljeg. Vaš izbor je da se držite nekog, ko nije pravi za vas ili da priznate sebi da ste loši u vezama, i da se suočite sa timi radite na tome da poboljšate trenutnu situaciju.

Telo van forme

Prošle su godine od kada niste bili u teretani. Sada želite da se vratite u formu, ali to znači da morate da se suočite sa danima mladalačkih sposobnosti. Vaš izbor je da priznate da ste loši u vežbanju, da se borite sa osnovama fitnesa i sa snagom volje kao oni što su uspjeli, ili da nastavite da vodite nezdrav način života.

Kako izgurati prošle ”nemaš pojma” momente

Niko ne želi da bude loš u nečemu, niti da nazaduje. Niko ne želi da napusti udobnu zonu u kojoj je veoma dobar, za onu u kojoj se ne osjeća dobro. Ali čak nekada i to mora da se desi.

Ovdje je par ideja koje smatram korisnim, da izađete iz ”nemaš pojma” momenta do konačnog “odličan sam” momenta.

Prekinite poricati – Najteži korak je priznati da imate problem, da neka oblast vašeg života nije dobra kao što želite da bude. Ili se suočiti sa istinom da trenutni pravac, komforan, vas ne vodi nigdje.

Suočite se sa bolom – Ne borite se. Ako se osećate loše, otkrijte zašto se tako osećate. Nemojte da ublažujete vaša depresiju ili nezadovoljstvo lošim oblastima u vašem životu. Napišite negdje svoje misli i osjećanja. Slobodno priznajte da nemate pojma. To će zamjeniti hroničan bol za akutan.

Počnite sa dna – Zanemarite svoj ponos i počnite sa dna. Ako otkaz na dosadnom poslu i manja plata mogu da vas dovedu do vaših snova, možda treba da je prihvatite. Raskidanje veze možda znači da treba da zapnete u svom ljubavnom životu.

Pronađite utočište – Nađite nešto zbog čega se osećate vrijednim. Nađite neko trajno utočište, tako da vaše samopoštovanje neće nestati kod prvog “nemaš pojma” momenta. To može biti porodica, vjerovanja, znanje, bliski prijatelji, umijeća ili čak i sadašnjost.

Niste zapravo toliko loši

“Nemaš pojma” momenti su donekle iluzija. Bolni kao što jesu, jednom kada ih prebolite, čudićete se zašto to niste ranije uradili. Iako se može pojaviti kao pad u kvalitetu života, često bude obrnuto. Osvrnimo se na prošlost, ”nemaš pojma” momenat je sada kraći nego kada se prvi put pojavio.

Članak prenesen sa bloga: Dnevna doza motivacije

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0