Stvari kojima nas djeca uče Stvari kojima nas djeca uče
1. Oni idu za svojim instinktima. Mala djeca ne provode puno vremena razmišljajući jesu li donijela pravu odluku. Radije provode vrijeme tražeći da ručak... Stvari kojima nas djeca uče

1. Oni idu za svojim instinktima. Mala djeca ne provode puno vremena razmišljajući jesu li donijela pravu odluku. Radije provode vrijeme tražeći da ručak poslužite u tanjuriću s omiljenim medom.

2. Žive u sadašnjem trenutku. Ne žive u prošlosti. Ne brinu o budućnosti – osim ako im niste rekli da je vrijeme za spavanje.

3. Oni vjeruju. Mala djeca vjeruju u dobru vilu, Djeda Mraza i moć flastera.

4. Stvaraju. Crtaju. Oblikuju. Oni slikaju. Oni režu, pogotovo režu i to sve što im dođe pod ruke. Ozbiljno, čuvajte škare na sigurnom.

5. Plešu. Jeste li čuli onaj izraz ‘plešite kao da vas nitko ne gleda’? Oni to rade. Osim onda kada žele biti jako sigurni da ih netko gleda.

6. Pjevaju. Znaju zapjevati odjednom. Bilo gdje. Čak i u kupaonici. Mora da se šalite? Pogotovo u kupaonici.

7. Oni pjevuše. Dječica sama sebi često pjevuše. Zašto to rade? Jer ne mogu zviždati.8. Kažu ono što misle. Ništa ne skrivaju jer su već rekli sve što je bilo potrebno. Da odrasli to čine, vjerojatno bi se manje pio alkohol na proslavama.9. Oni znaju što je uzbuđenje. Znaju se ushititi! (Ali im je teško razumjeti koncept budućnosti pa budite oprezni kada svom sinu kažete da mu rođendan stiže za nekoliko mjeseci.)

10. Nije ih briga je li neka stvar nova. Djetetovi omiljeni filmovi su oni koje su vidjeli barem 15 puta. Njihove omiljene knjige su one koje su im pročitane više puta. Ako imaju omiljenu majicu, htjet će je nositi svaki dan. Odrasle su osobe opsjednute novim. Želimo biti prvi koji će večerati u novom restoranu, vidjeti novi film ili nositi novu ‘it’ torbu. Odrasli su stvarno dosadni kad je riječ o novim stvarima.

11. Znaju zastati i pomirisati cvijet. 

12. Ne diskriminiraju. 
Dok ih ne naučimo drugačije, oni prihvaćaju sve.

13. Priznaju kada su uplašena. To nam pomaže da ublažimo njihove strahove. Ponekad je rješenje jednostavno: samo im upalimo noćnu lampu. Kad bi se samo svi naši strahovi mogli riješiti paljenjem noćnog svjetla!

14. Prihvaćaju komplimente.
 Kada dadete djetetu kompliment, vjerojatno će odgovoriti s ‘hvala’ ili ‘znam’.

15. Znaju drijemati. Mogu prije spavanja biti nervozni, ali kad se probude nakon poslijepodnevnog spavanja bit će kao novi. Svi bismo to ponekad trebali napraviti. Bit ćemo i bogatiji jer ćemo manje novca potrošiti na kavu.

16. Idu rano u krevet. Naravno, ne po svom izboru i uvijek s puno uloženog truda roditelja.

17. Oni su uključeni i angažirani. Psiholog Mihaly Czikszentmihalyi tvrdi da je potpuno uključivanje u neku aktivnost tajna sreće. Djeca su često toliko duboko zadubljena u ono što rade da ne čuju kada ih zovete. Savjet: ako ne odgovore na svoje ime, pokušajte šapnuti čarobne riječi ‘čokoladni kolačići’.

18. Oni marširaju u ritmu vlastitog bubnja.
 Doslovce. Mala djeca često koračaju oko svojih kuća lupajući po stvarima.

Izvor: tportal.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0