Najbolji automobili za početnike Najbolji automobili za početnike
Prvi automobil svakome ostane u sjećanju i kao omiljeni, iako je početnički auto obično i najgori koji se tokom života vozi. Vozači sa svježom,... Najbolji automobili za početnike

Prvi automobil svakome ostane u sjećanju i kao omiljeni, iako je početnički auto obično i najgori koji se tokom života vozi. Vozači sa svježom, tek dobijenom, vozačkom dozvolom, nisu dovoljno iskusni da bi odmah prionuli na skupe, brze automobile, pa se najčešće odlučuju za povoljne, bezbjedne, uglavnom male, automobile.

Tako su se i neki automobili izdvojili na tržištu i stekli reputaciju kao idealni početnički automobili, pa u nastavku teksta saznajte koji su to najbolji automobili za početnike!

Fiat 500 – početnički automobil u vrhunskom stilu

Fiat 500 je popularan izbor među novajlijama u vožnji, posebno mlađom populacijom. Za ovo je najviše zaslužan njegov moderan i lijep dizajn, koji mnoge osvaja već na prvi pogled. Retro izgled ovog automobila čini ga sjajnom alternativom za Cooper-e, ali simpatičan dizajn nije jedino što ga čini odličnim izborom.

Enterijer automobila je izvrsno dizajniran, uz maksimalno korišćenje slobodnog prostora i sa modernim dodacima, koji dodatno poboljšavaju iskustvo vozača tokom vožnje, ali i ostalih koji se u automobilu nalaze. Kompaktno dizajniran, Fiat 500 je savršen za sve one koji većinu vremena u automobilu provode u gradu.

Ovaj idealni gradski automobil za početnike ima i relativno povoljnu cijenu (posebno polovni), s obzirom na njegov kvalitet. Lak za korišćenje, sa odličnim svjetlom i dobrom vidiljivošću – ovaj auto zaista je među najboljim automobilima za početnike.

Ako ikada budete poželjeli da ga promjenite, lako ćete naći one koji će otkupiti vaše vozilo, jer je Fiat 500 vrlo popularan, a potražnja za njim sigurno godinama neće jenjavati.

Pežo 206 – povoljan i pouzdan

Pežo 206 je dosta povoljniji od prvog automobila sa spiska, pa je odlično rješenje za one koji planiraju da odvoje mnogo manje novca za prvi automobil koji će voziti. Ovaj automobil proizvodio se od 1998. godine, a prodat je u oko 10 miliona primjeraka (u jednom trenutku proglašen je i najprodavanijim automobilom marke Pežo).

Iako davno, Pežo 206 je na testu Euro NCAP 2000. godine osvojio 4 zvjezdice, te se smatra automobilom koji obezbjeđuje dobru pasivnu sigurnost putnika, što je važno uvijek, ali naročito kada je riječ o neiskusnim vozačima.

Ovaj kompaktni automobil popularan je zahvaljujući visokom kvalitetu, koji je odličan u odnosu prema cijeni, modernom i kompaktnom dizajnu, dobrim karakteristikama vožnje i širokoj ponudi motora.

Reno Clio – među najoptimalnijim evropskim automobilima

Reno Clio proizvodi se od 1990. godine, a isto kao i automobil iz prethodnog odjeljka – auto kompanija koja ga proizvodi dolazi iz Francuske. Klio je izuzetno brzo stekao veliku popularnost među vozačima – kako početnicima, tako i onim sa više iskustva u vožnji.

Čak 2 puta je proglašen za najbolji evropski automobil godine (1991. i 2006. godine). Četvrta generacija ovog modela ima petoro vrata, a njegov enterijer je izrađen vrlo elegantno, sa odlično dizajniranom instrument tablom.

Ovaj automobil je odličan za početnike, posebno one kojima odgovara malo veći, a dovoljno siguran i kvalitetan gradski automobil.

Reno Clio je zaisgurno i jedna od najpovoljnijih opcija za one vozače početnike koji žele da iznajme automobil u nekoj rent a car agenciji. Većina agencija za iznajmljivanje vozila u svojoj ponudi ima ovaj Reno model, kao i nekoliko drugih gradskih automobila, koji su u isto vreijem i pogodni za početnike i jefitniji za iznajmljivanje. Više o informacija o rentiranju automobila i ponudi modela možete pogledati na ovom sajtu

Nisan Micra – lagan za vožnju

Još jedan kompaktan automobil sa 5 vrata, odličnim dizajnom i modernom tehnologijom jeste Nisan Mikra. Model je iznutra prostran, a ima ergonomska mekana sjedišta.

Nisan Micra ima privlačan dizajn spolja, ali ništa manje dobar nije ni izunutra. Vozači ovog automobila tvrde da je odličan i lagan osjećaj za volanom ovog modela, a suvozač i oni koji su smješteni na zadnja sjedišta takođe se ne žale na udobnost i manjak prostora.

Model ima i prilično veliki gepek u odnosu na svoju kompaktnu veličinu, pa je istovremeno dobar za grad, ali i za svrhe dužih putovanja, van grada. Početnicima se posebno dopada jednostavna upotreba i lagan osjećaj tokom vožnje Nisan Mikra automobila.

Naravno, u opticaju je još mnogo sjajnih početničkih automobila, a za koji god od navedenih automobila da se odlučite – sigurno vas neće razočarati.

izvor:pozitivne.info/A.D

Nanny

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0