Što kafa koju pijete govori o vama? Što kafa koju pijete govori o vama?
Znanstvenici tvrde da vrsta kafe koju pijete može pokazivati vašu osobnost, pa su tako oni koji vole cappuccino često opsesivni tipovi, dok su ljubitelji... Što kafa koju pijete govori o vama?

Znanstvenici tvrde da vrsta kafe koju pijete može pokazivati vašu osobnost, pa su tako oni koji vole cappuccino često opsesivni tipovi, dok su ljubitelji crne kave ponekad tihi i ćudljivi

Novo je istraživanje pokazalo zajedničke karakteristike među ljudima koji uživaju u određenoj vrsti kafe, piše MailOnline.

Ako vam se sviđa jako pjenasta kafa, poput cappuccina, onda ćete vjerojatnije biti opsesivna osoba koja želi imati potpunu kontrolu, dok oni koji ispijaju kafu s puno mlijeka vole ugađati drugima.

Klinički psiholog, dr. Ramani Durvasula analizirao je navike 1000 kavopija, ocjenjujući zajedničke crte osobnosti te psihičke karakteristike, među kojima su introvertiranost i ekstrovertiranost, strpljenje, perfekcionizam, suosjećanje i društvena smjelost.

Oni koji piju crnu kafu ne vole besmislice i vrlo su neposredne osobe. Vole da su stvari jednostavne, znaju biti tihi i ćudljivo se ponašati te su jako koncentrirani na svoje ciljeve. Često su nagli i odbacuju druge oko sebe. Oni koji piju kafu s puno mlijeka pomalo su neurotični i žele ugoditi ljudima. Sretni su ako mogu pomoći drugima, ali ne brinu se jednako dobro o sebi.

Osobe koje vole instant kafu često oklijevaju, previše su ležerne i vjerojatno vole stavljati probleme pod tepih.

Oni koji vole naručiti slatke i smrznute napitke s raznim okusima jako su društveni, ali i poput zaigrane djece. Oni ne donose uvijek zdrave izbore i znaju biti bezobzirni. Također je utvrđeno da su često trendseteri.

Oni koji će izabrati dvostruku kafu bez kofeina te s puno pjene skloni su opsesivnom ponašanju, kontroli i ljubavi prema detaljima. U istraživanju, koje je opisano u knjizi dr. Durvasule ‘You Are WHY You Eat: Change Your Food Attitude, Change Your Life’, ispitanici su dobili uobičajene scenarije, uključujući čekanje u dugim redovima te planiranje večernjeg partyja.

Unatoč zanimljivim i zabavnim rezultatima, dr. Durvasula tvrdi da nas izbor kafe ne definira više od naših astroloških znakova.

Izvor: tportal.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0