Stid i sram nije isto: Pobijedite sramežljivost Stid i sram nije isto: Pobijedite sramežljivost
Ako ste sramežljivi i imate problema u nošenju s novim situacijama i ljudima možda mislite kako ne možete puno po tom pitanju učiniti, što... Stid i sram nije isto: Pobijedite sramežljivost

Ako ste sramežljivi i imate problema u nošenju s novim situacijama i ljudima možda mislite kako ne možete puno po tom pitanju učiniti, što naravno nije istina.

Da bi ste pobijedili u borbi sa sramežljivošću trebat će vam mnogo vremena, truda, rada i iskustva, ali uspjeh će na kraju vrijediti uloženog truda.

Mnogo knjiga već je napisano na temu sramežljivosti i bilo bi dobro da pročitate bar neke od njih. Ipak,  za vas smo pokušali izdvojiti ono osnovno kroz pet slijedećih savjeta.

Svako jutro prvo što biste trebali napraviti je stati ispred ogledala i ponoviti nekoliko puta: „osjećam se i izgledam odlično“ . Ponovite te riječi toliko puta, dok sami sebe ne uvjerite u njihovu istinitost. Zatim se odjenite i uredite najbolje što možete. Ljudi uvijek s drugima bolje i lakše komuniciraju ako smatraju da izgledaju dobro.

Bar jednom dnevno učinite neki rizičan postupak. Suočavanje sa strahovima ojačat će vaše samopouzdanje. Kada se naučite nositi s manjim strahovima bit ćete spremniji za velike stvari. Ne postoji ništa što ne možete napraviti. Samo morate znati da vam promjene pomažu u osobnom razvitku, a svako preuzimanje rizika povećava samopouzdanje.

Ako sudjelujete u grupnim raspravama bilo bi dobro da kažete drugima kako ste sramežljivi. Tada će vas oni pokušati ohrabriti da iznesete svoje mišljenje i sudjelujete u konverzaciji. Ako prešutite to mogli bi pomislite da vam je dosadno i da ne želite pridonijeti raspravi.

Odbijanje i neuspjeh je sastavni dio života i što prije to shvatite lakše ćete ići naprijed. Nemojte misliti da samo vas odbijaju ili da morate uspjeti u svemu što pokušavate. Npr. pozovete li nekoga na izlazak, morate znati da svaka osoba ima različit ukus i pojam onoga što želi ili ne želi na partneru. I vas privlači jedan tip osobe dok vas drugi odbija. Znači, ako vas ta osoba i odbije to ne umanjuje vašu vrijednost, vjerojatno jednostavno niste tip kakav ta osoba treba.  Nikad nikakvo odbijanje nemojte shvaćati osobno. Prihvatite ga i krenite dalje.

Uključite se u aktivnosti koje vas usrećuju. To može biti bilo što, od Tai Chia do pletenja ili kuhanja. Istraživanje novih stvari je odličan lijek za sramežljivost.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0