Šta je zapravo feng šui? Šta je zapravo feng šui?
Na ovo jednostavno pitanje nemoguće je dati jednostavan odgovor. Najednostavnije, feng šui je drevna umjetnost i nauka razvijena prije više od tri hiljade godina... Šta je zapravo feng šui?

Na ovo jednostavno pitanje nemoguće je dati jednostavan odgovor. Najednostavnije, feng šui je drevna umjetnost i nauka razvijena prije više od tri hiljade godina u Kini.

Feng šui je sposobnost tijela da otkrije i spozna kako da balansira energijama koje su mu date u određenom prostoru i uz pomoć njih obezbijedi zdravlje i dobru sreću za sve ljude koji u tom prostoru borave.

Feng znači vjetar, šui znači voda, a u kineskoj kulturi vjetar i voda su povezani sa dobrim zdravljem tako da dobar feng šui znači dobro zdravlje i sreću, a loš nesreću i bolest. Baziran je na taoističkoj viziji razumijevanja prirode, praktično ideji da je tlo živo i ispunjeno energijom (chi).

Istorija feng šuia 

Drevni Kinezi vjerovali su da energija zemljišta može da sruši ili izgradi kraljevstvo. Teorija dobra i zla (yin i yang) kao i pet feng šui elemenata su neki od osnovnih aspekata feng shuia po Taositima.

Kako započeti feng šui? 

Glavni alat koji vam je potreban da i u svoj prostor uvedete ovo drevno kinesko vjerovanje jesu feng šui energetske mape koje se nazivaju bagua, a to je u stvari osmougaoni predmet koji sadrži simbole drevnog kineskog proročanstva na kome se feng šui bazira. Ako poznajete energetsku mapu svog doma spoznaćete i vezu između feng šui dijelova vašeg doma sa određenim dijelovima vašeg života.

Ova nauka vam nudi mnogo raznih opcija za poboljšanje vašeg života, a potencira unošenje akvarijuma, kristala i malih fontana u vaš dom, do pravilne upotrebe boja i satova. Mnogo je načina da poboljšate energiju u vašem domu ili kancelariji uz pomoć feng šuia.

Veoma je važno da shvatite da postoje mnoga različita proučavanja i škole feng šuia kao i jaki kulturološko simbolički aspekt ove nauke/umjetnosti sa kojom treba pametno da postupate. Nakon što shvatite osnove biće vam jasno zašto se feng shui način uređenja prostora koristi u mnogim kućama i kancelarijama širom svijeta.

Pogledajte video sa deset najvažnijih feng shui savjeta.

Izvor: life press

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0