Sretni i zaljubljeni, kao prvoga dana Sretni i zaljubljeni, kao prvoga dana
Mnogi od nas se sjećao nekih parova koji su zajedno od našeg djetinjstva, godinama, možda i decenijama a kada ih vidimo, oni su idalje... Sretni i zaljubljeni, kao prvoga dana

Mnogi od nas se sjećao nekih parova koji su zajedno od našeg djetinjstva, godinama, možda i decenijama a kada ih vidimo, oni su idalje isti : sretni i zaljubljeni, kao prvoga dana. Da bih čovjek uspio u svemu,pa tako i ljubavi, pravoj i istinskoj, ona koja traje zauvijek, važno je uzajamno:

 

Slušanje

Slušanje partnera svakako će polučiti dobre rezultate na svakom polju i pomoći će vam da otkrijete neke stvari zbog kojih ćete još više voljeti partnera. Otkrićete njegove nade, snove, bol i strahove. Otkrićete misli i ideje koje su vam bile nepoznate.

Cijenite se međusobno

Osobu koju cijenite ne želite omalovažiti niti poniziti. Osim toga, teže ćete partnera uzimati zdravo za gotovo i bićete oprezniji prema njegovim osjećajima. Kada nekoga uistinu cijenite, počećete obraćati pažnju i biti zahvalni na stvarima koje ta osoba unosi u vaš odnos i život na svakodnevnoj nivou. Što je najbolje, pronaći ćete način komunikacije kojom ćete mu moći izraziti zahvalnost u svakoj mogućoj prilici.

Praštanje

Bez obzira koliko je ljubav iskrena i duboka, partneri mogu povrijediti jedno drugo neprimjerenim riječima, sebičnim postupcima, zanemarivanjem ili bezobzirnošću. Praštanje takvih stvari je jedno od temeljnih pravila za dugotrajan i skladan odnos. Bez praštanja, prestupi se u odnosu samo gomilaju. ‘Raščistite’ svoj odnos kroz praštanje.

Smijeh

Smanjuje stres, poboljšava komunikaciju i ispušta hormon sreće. Stvara divne uspomene i pomaže da zamjerke i ljutnja izblijede. Možda vas partner uvijek uspije jako nasmijati, a možda i nije previše duhovit, ali ćete se zajedno početi smijati kada na primjer shvatite da ste oboje zaplakali na neki film. Koji god da je razlog čemu se smijete, znajte da doprinosi vašoj ljubavnoj sreći.

Ljubaznost

Kada je riječ o održavanju ljubavi, ljubaznost je jako bitna. Ljubaznost vodi zahvalnosti te gradi međusobno povjerenje. Teško je voljeti nekoga zbog koga moraš hodati po jajima, jer nikada ne znaš kada će zbog nečega uputiti kritiku.

Flertujte

Flertovanje vam je pomoglo da se zaljubite jedno u drugo, a pomoći će i da vaš ljubavni plamen i dalje gori. Ne morate samo riječima koketirati, zavodite ga i nekim djelima i postupcima. Recite mu kako vas još uvijek privlači i da ste potpuno ludi za njim.

Zaštita

Parovi ostaju zaljubljeni jer cijene ono što imaju. To znači da će učiniti sve da zaštite i sačuvaju svoj odnos. Svaka vrsta nerazumnog ponašanja poput laganja, nevjere, zavisnosti ili pogrešnih prioriteta ugroziće vašu intimu i zajedništvo. Zato je važno da štitite ono što imate.

Zaljubiti se jedna je stvar, a ostati u ljubavnom odnosu i zadržati ga je nešto posve drugo. Primjenjujte ove savjete na dnevnoj nivou i povećaćete šanse da vam ljubav cvijeta još jako dugo.

 

 

Sreća je u malim stvarima!

 

 

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0