SRETAN ROĐENDAN: Garfield slavi 35 godina SRETAN ROĐENDAN: Garfield slavi 35 godina
Sigurno se sjećate jednog od najpopularnijih strip junaka Garfilda. Ovaj veseli mačak je nasmijavao ljude širom svijeta. Njegova glavna  zanimacija je bilo ležanje, te... SRETAN ROĐENDAN: Garfield slavi 35 godina

Sigurno se sjećate jednog od najpopularnijih strip junaka Garfilda. Ovaj veseli mačak je nasmijavao ljude širom svijeta. Njegova glavna  zanimacija je bilo ležanje, te mnogobrojne mudrolije koje su svakom mamile osmjeh na lice.

Kreator lika Garfilda, Džim Dejvis, došao je na ideju da napravi strip o lijenoj i neraspoloženoj mački koja obožava lazanje prije 35. godina, a prvi strip sa Garfildom objavljen je 19. juna 1978. godine, i to u 41 dnevnoj novini.

garfield1

Od tada, Garfild je postao najdistribuiraniji strip na svijetu, koji se pojavio u više od 2.500 publikacija, a snimljene su i dvije televizijske serije, kao i dva filma.

Evo nekih od čuvenih mudrosti mačka Garfilda.

  1. Gladan sam, dakle postojim.
  2. Ako želite da izgledate mršavije, družite se sa ljudima koji su deblji od vas.
  3. Ja nisam previše debeo, već previše nizak.
  4. Nisam neuredan, za mene je organizacija izazov.
  5. Jedem previše zato što sam depresivan, depresivan sam zato što jedem previše. To je zlokobni krug… koji sam godinama usavršavao!
  6. Sada ću pokušati da pojedem dijetalni ručak koji se sastoji od jednog lista zelene salate, začinjenog sa … kesicom majoneza.
  7. Svako može da trenira… ali za ovu vrstu letargije je potrebna prava disciplina.
  8. Kada mi opadne nivo lazanja u krvi, postajem zao.

garfield-speaks-the-truth-imagination-9595471-800-600

Ko su Garfield & Co.? Kao što je već spomenuto, Garfield je najljenija mačka na svijetu, lazanjoljubac koji obožava gurati psa Odija sa stola te grebati poštara. Garfield mrzi ponedjeljke, pauke, dijetu i svoju vagu koja mu se često ruga. Također mrzi i malog, umiljatog i razmašenog mačka – Nermala. Garfield posjeduje veliku brzinu i energiju samo kada se radi o hrani. Posebno mu je zadovoljstvo pojesti Jonov i Odijev ručak (nakon svog). Mačka, koja bi trebala loviti miševe je prelijena za njih, te im ne smeta u uništavanju kuće i odnošenju hrane, čak je i u savezu s njima. Posebno su zanimljive epizode stripa u kojima Jon pokušava natjerati Garfielda da istrijebi miševe iz kuće, što Garfield rješava na komičan način. Poznati su i Garfieldovi nastupi na kućnoj ogradi koji završavaju neslavno, ali Garfield se ne predaje i stalno pokušava ponovo nastupiti. Garfield također ima svoju veliku ljubav – macu Arlene kojoj se neprestano udvara, ali uglavnom bezuspješno. Arlene nikada neće zavoljeti Garfielda jer on ipak najviše voli sebe, a ona mrzi upravo to. Garfieldovo vječno pitanje o njoj jeste čemu služi njen razmak među zubima, na koje mu ona nikad ne odgovara. Također, moramo spomenuti i Garfieldovog najboljeg i nerazdvojnog prijatelja- Pookyja, njegovog plišanog medu. Pookey je star koliko i Garfield, a Garfield se jedino njemu povjerava. Uvijek spava s njim u krevetu i bez njega ne može zaspati.

Zanimljivo je kako je lik Garfilda, mačka sa negativnim osobinama, ostavljala pozitivan dojam na čitaoce i gledaoce. Možda je to zbog toga, što nam je pokazivao kako neke stvari ne treba raditi. Bilo kako bilo, ako nije dosada, proglašavamo Garfilda jednim veoma pozitivnim mačkom.

Telegraf.rs/Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0