Sreća se uzima raširenih ruku Sreća se uzima raširenih ruku
Još jedno prekrasno jutro je svanulo. Mali dječaci se obradovaše suncu. Mogu se igrati cijeli dan, i uživati. Dok su se igrali ugledaše jednog... Sreća se uzima raširenih ruku

Još jedno prekrasno jutro je svanulo. Mali dječaci se obradovaše suncu. Mogu se igrati cijeli dan, i uživati. Dok su se igrali ugledaše jednog starca. Bio je u daljini. Polahko im se približavao. Nešto je radio ali nisu znali šta. Kada im je prišao dovoljno blizu ugledaše da je to korpa. Korpa puna prekrasnih zvijezda. Lagano je uzimao po jednu zvijezdu iz korpe i zamahivao rukama, kao da je sijao zvijezde. Kada bih uradio, te neke poteze, s tog mjesta bih izlepršalo mnogo novih, lijepih zvjezdica. Izgledale su poput varnica.

Dječaci su bili radoznali, te upitašse starca: “Šta to radite?”

“Sijem sreću” – odgovori starac i nastavi da radi. Među njegovim prstima su sjajili prekrasni dragulji iz kojih su izvirale lijepe dugine boje, a dječaci su ih netrepčući posmatrali. Divili se toj ljepoti.

Oduševljeni tom ljepotom, dječaci potrčaše da uhvate sreću. Te prekrasne zvjezdice, varnice. Ali nije im uspjelo. Kada bi krenuli da ih zgrabe, one bi brže bolje nestale.

 

“Uzalud to činite” – osvrnuo se tajanstveno starac – “tako je nikada nećete uloviti.”
“Zašto “– upitaše začuđeno dječaci.

Starac se nasmjeti, te tiho odgovori:

Tek kad se naučite sijati radost i ljepotu oko sebe, bit ćete pozvani na žetvu sreće. Onaj ko grabi sebi, nikada neće uhvatiti sreću. Sreća se uzima raširenih ruku.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0