Srebrenica: Pri kraju prva faza izgradnje Bošnjačkog kulturnog centra Srebrenica: Pri kraju prva faza izgradnje Bošnjačkog kulturnog centra
U Srebrenici se privodi kraju prva faza izgradnje Bošnjačkog kulturnog centra, za što su sredstava osigurali Bošnjaci iz Sandžaka i dijaspore u iznosu od... Srebrenica: Pri kraju prva faza izgradnje Bošnjačkog kulturnog centra

U Srebrenici se privodi kraju prva faza izgradnje Bošnjačkog kulturnog centra, za što su sredstava osigurali Bošnjaci iz Sandžaka i dijaspore u iznosu od 70.000 eura.

– U završnoj fazi su grubi radovi, radove izvodi jedno lokalno preduzeće, a finansira se isključivo iz sredstava koja su obezbijedili Bošnjaci iz Sandžaka i dijaspore – pojašnjava predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Alija Tabaković.

Navodi da je objekt kulturno-poslovnog sadržaja, u prizemlju će biti poslovni prostori, na spratu apartmani za prenoćište gostiju, dok će treća etaža biti mini dvorana s kapacitetom 120-140 mjesta, odnosno sala u kojoj će se održavati kulturni sadržaji, promocije, prezentacije, seminari.

Tabaković ističe da će druga faza početi na proljeće te da će do jula radovi biti privedeni kraju.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0