Sportski aerodrom u Prijedoru umrežit će region Sportski aerodrom u Prijedoru umrežit će region
Grad Prijedor raspisao je javni poziv za izvođenje radova na izgradnji betonske piste, rulne staze i betonskih graničnika u sklopu sportskog aerodroma Urije u... Sportski aerodrom u Prijedoru umrežit će region
Grad Prijedor raspisao je javni poziv za izvođenje radova na izgradnji betonske piste, rulne staze i betonskih graničnika u sklopu sportskog aerodroma Urije u Prijedoru u okviru Projekta IPA CAN.

Inače, radovi na iplementaciji projekta “Prekogranično vazdušno umrežavanje”  počeli su u oktorbru 2013. godine. Kako smo ranije pisali projektom je planirano da se na aerodromu “Urije” kod Prijedora izgrade platforma, novi hangar površine 300 kvadratnih metara i ograda za hangarski kompleks, te nabavi specijalna oprema za Aero-klub “Prijedor”.

Ciljevi projekta su modernizovati infrastrukturu malih aerodroma, poboljšati uslove službama traganja i spasavanja, poboljšati vazdušnu sigurnost, ostvariti prekograničnu saradnju sportskih aerodroma i povećati iskoristivost njihovih kapaciteta za potrebe službi traganja i spasavanja.

( akta.ba )

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *