Spirulina: Jedna od najmoćnijih biljaka Majke prirode Spirulina: Jedna od najmoćnijih biljaka Majke prirode
Ekonomično i lako, uzgajanje spiruline jedan je od najboljih načina da osigurate svoju opskrbu hranom u vremenima krize i oskudice. Izuzetno bogata vitaminima, mineralima... Spirulina: Jedna od najmoćnijih biljaka Majke prirode

Ekonomično i lako, uzgajanje spiruline jedan je od najboljih načina da osigurate svoju opskrbu hranom u vremenima krize i oskudice. Izuzetno bogata vitaminima, mineralima i proteinima, spirulina može obogatiti vašu prehranu pa čak i spriječiti opću glad u slučaju nestašice hrane.

Ona ima još jednu fascinantnu sposobnost, koja zvuči gotovo nevjerojatno, da vas posve zaštiti od posljedica nuklearnog zračenja. U ovo doba globalnih katastrofa tipa Fukushime, kada cijelom svijetu prijeti radijacija čije ćemo posljedice osjećati desetke tisuća godina, ovo je doista ohrabrujuć podatak.

Jedna od najmoćnijih biljaka Majke prirode

Cijenjena od strane drevnih Azteka i Maja, spirulina je također korištena širom svijeta za sprečavanje opće gladi. Kao cjeloviti protein, spirulina sadrži svih osam osnovnih aminokiselina u obliku koji je pet puta lakše probavljiv od mesa ili soje. Bogata vitaminima, mineralima, anitoksidantima, klorofilom i korisnim masnim kiselinama, spirulina je doista čudesna namirnica. Ne samo da je iznimno moćna u poboljšanju zdravlja, već ju veoma lako i jeftino možete uzgojiti kod kuće.

Uradi sam – mikrofarma spiruline

Uz malo eksperimentiranja i nešto materijala, i vi možete uzgojiti vlastitu spirulinu – čak i u skučenom prostoru. Detaljnije upute imate na stranici The JB Bardot Archives…

Izvor: Pozitivne/nexus-svjetlost

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0