Spektakl u Skenderiji: Marković, Firić, Alihodžić, Mršić i ostalo društvo iz 1993. ponovo na parketu Spektakl u Skenderiji: Marković, Firić, Alihodžić, Mršić i ostalo društvo iz 1993. ponovo na parketu
Primorac, Avdić,  Firić, Bećiragić, Halimić, Selesković, Mašnić, Alihodžić, Mršić, Lerić,  Hukić, Marković i Krupalija činili su ekipu “legendi” bh. košarke, koji su večeras u... Spektakl u Skenderiji: Marković, Firić, Alihodžić, Mršić i ostalo društvo iz 1993. ponovo na parketu

Primorac, Avdić,  Firić, Bećiragić, Halimić, Selesković, Mašnić, Alihodžić, Mršić, Lerić,  Hukić, Marković i Krupalija činili su ekipu “legendi” bh. košarke, koji su večeras u skenderiji napravili spektakl i odigrali prijateljsku utakmicu sa aktuelnom košarkaškom ekipom BiH povodom dvadesete godišnjice košarkaškog saveza BiH. Tako je lijepo vidjeti legendarno društvo ponovo na okupu.

U dvorani “Mirza Delibašić” odigrana je revijalna utakmica između sadašnje bh. reprezentacije, predvođena Mirzom Teletovićem, i selekcije BiH iz 1993. godine koja je tada prvi put kao samostalna selekcija nastupila na Evropskom prvenstvu i osvojila osmo mjesto, što je do danas piše kao najbolji rezultat.

Selekcija koju predvodi hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović je protiv bivših reprezentativaca odigrala neriješeno 58:58.

U dvorani Skenderija u Sarajevu pod obručima su se opet našle bh. košarkaške legende koje su u protekle dvije decenije branile boje BiH na međunarodnim takmičenjima i današnji reprezentativci koji se pripremaju za Eurobasket u Sloveniji.

Za ekipu “legendi” su nastupili: Mario Primorac, Samir Avdić, Gordan Firić, Adis Bećiragić, Emir Halimić, Samir Selesković, Ilijas Mašnić, Dževad Alihodžić, Damir Mršić, Samir Lerić, Jasmin Hukić, Nenad Marković i Damir Krupalija.

“Vraćaju se slike iz prošlih vremena. Ova repezentacija izuzetno dobro usklađena i ima dosta pojedinaca koji igraju dobro. U timu je dobra atmosfera i mislim da su spremni postići dobre rezultate”, rekao je legendarni centar Dževad Alihodžić.

“Čast mi je igrati protiv legendi BiH i gledati ih okupljene. Radi se prije svega o velikoj zabavi i pripremi za utakmice na Eurobasketu”, rekao je kratko američki playmaker u redovima naše selekcije Zack Wright.

Utakmica je poslužila u humanitarne svrhe. Naime, KSBiH u saradnji s USAID-om organiziraju akciju prikupljanja donacije za pomoć djeci iz najugroženijih socijalnih grupa.

Prikupljena sredstva poslužit će za gradnju pristupa školama za djecu s posebnim potrebama, nabavku medicinskih pomagala koja im nedostaju, kao i kupovinu udžbenika za najsiromašnije učenike širom BiH.

Podsjetimo, 1993. godine Košarkaški savez BiH je postao članom Međunarodne košarkaške federacije, a reprezentacija BiH je nastupila na smotri najboljih košarkaških selekcija Evrope u Njemačkoj. Bosna i Hercegovina je tada ostvarila svoj najveći uspjeh – plasman u četvrtfinale i na konačno osmo mjesto.

Za reprezentaciju BiH koja je 1993. nastupila na EP-u igrali su: Sabahudin Bilalović, Mario Primorac, Samir Avdić, Senad Begović, Gordan Firić, Emir Mutapčić, Emir Halimić, Adis Bećiragić, Ilijas Mašnić i Samir Selesković. Oni su pod vodstvom Mirze Delibašića i Ibrahima Krehića ostvarili najveći uspjeh bh. košarke na evropskim prvenstvima.

 

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0