Smršajte crtanjem hrane Smršajte crtanjem hrane
Ako se borite sa viškom kilograma a osjećate veliku glad za hranom, naročito onom koja spada u nezdravu i visokokaloričnu, isprobajte “recept” do kojeg... Smršajte crtanjem hrane

Ako se borite sa viškom kilograma a osjećate veliku glad za hranom, naročito onom koja spada u nezdravu i visokokaloričnu, isprobajte “recept” do kojeg su nedavno došli njujorški naučnici. Oni su, naime, ustanovili da našu želju za hranom može da zadovolji već samo crtanje, na primjer, kolača, pite, pice. Ne samo da više nećete osjećati glad, već ćete biti i raspoloženi!

U istraživanju su učestvovali studenti, od toga dvije trećine su činile žene. Bili su podijeljeni u četiri grupe i svaka je crtala različitu vrstu hrane. Oni su to radili na prazan želudac. Psiholozi su poslije pet minuta procjenjivali njihovu glad i zaključili su da nijedna grupa nije osjećala veću glad, ali je zato postojala razlika u stepenu njihovog raspoloženja. Oni koji su crtali picu i sličnu hranu bili su boljeg raspoloženja nego prije početka eksperimenta, ali je zato kod onih koji su crtali crvene paprike i drugo povrće bilo primjetno da se njihovo raspoloženje nije pomjerilo gotovo ni za milimetar nabolje.

Naučnici ističu da su svi učesnici studije koristili identičan materijal za crtanje, iste boje i papir, što je dokaz da već pri samom pogledu na sliku hrane koju volimo možemo da se oraspoložimo.

Izvor: Novosti 

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0