Službeni prateći automobil “Tour de Francea” na utrci ”Sarajevo grand prix” Službeni prateći automobil “Tour de Francea” na utrci ”Sarajevo grand prix”
Biciklistička utrka ”Sarajevo Grand Prix” bit će održana 22. juna u sklopu projekta ”Sarajevo u srcu Evrope”. Projekt organiziran pod pokroviteljstvom Međunarodne biciklističke federacije... Službeni prateći automobil “Tour de Francea” na utrci ”Sarajevo grand prix”

Biciklistička utrka ”Sarajevo Grand Prix” bit će održana 22. juna u sklopu projekta ”Sarajevo u srcu Evrope”. Projekt organiziran pod pokroviteljstvom Međunarodne biciklističke federacije (UCI), uz aktivnu podršku Tour de Francea.

Tim povodom na platou ispred Sarajevo City Centra danas je izložen služebeni automobil “Tour de Francea”, marke “škoda”, koji je za ovu priliku specijalno dopremljen iz Francuske.

Automobil sa službeniom logom Tour de Francea u nedjelju će u Sarajevu na startu i tokom utrke predvoditi bicikliste i imaće istu namjenu kao i na legendarnoj utrci.

Ovogodišnji Tour de France startuje 27. jula, a najbolji biciklisti svijeta će kroz 21. etapu preći ukupno 3.664 kilometra.

Utrka “Sarajevo Grand Prix” je uvrštena u kalendar UCI-a, a okupit će oko 140 takmičara iz više od 20 zemalja svijeta. U saradnji s Biciklističkim savezom Balkana, trka će predstavljati i Balkansko prvenstvo za 2014. godinu.

U okviru ”Sarajevo Grand Prixa” biti održan i veliki broj drugih aktivnosti kojima će se promovirati biciklizam, Bosna i Hercegovina, ali i podsjetiti na žrtve Prvog svjetskog rata.

U Sarajevo će doputovati velikani svjetskog biciklizma poput Francuza Bernarda Hinaulta, Bernarda Theveneta, Irca Stephena Rochea, Amerikanca Grega Lemonda, Holanđanina Joopa Zoetemelka, Italijana Felicea Gimondija i drugih.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0