Sedam Trikova Za Urednu Dnevnu Sobu Sedam Trikova Za Urednu Dnevnu Sobu
Velika spremanja vikendom nisu nikome zabavna, a na kraju nedelje čini se kao da prošle subote ništa niste ni očistili. Da bi se lakše... Sedam Trikova Za Urednu Dnevnu Sobu

Velika spremanja vikendom nisu nikome zabavna, a na kraju nedelje čini se kao da prošle subote ništa niste ni očistili. Da bi se lakše održavao uredan dom, valja uvesti i male, svakodnevne trikove.

Poklanjajte višak namještaja

Ako ne budete u stanju da poklonite stari komad namještaja čim kupite neki novi, i vaša dnevna soba će uskoro izgledati kao kuća iz epizode „Skupljači stvari“. Ključni elementi udobne dnevne sobe su: udobna sofa, udobna fotelja i dva stolčića – manji koji će stajati uz sofu, sa strane i veći, klasičan klub-sto ispred nje. Uz to je neophodna još jedna solidna polica za knjige, a sve druge elemente dobro razmotrite i – u slučaju da nemate dnevnu sobu s površinom od nekoliko desetina kvadrata – poklonite nekome.

Rasklonite sve sa stolčića

Ili skoro sve! Zapamtite da je pravilo da oko 70 posto površine stola treba da bude prazno. Ili, čak, 75 posto! Sve sitnice koje bi zauzele dio tog prostora treba da nađu svoje mjesto u fiokama ili na polici.

Povežite sitnice u cjelinu

Niko ne kaže da morate da se odreknete dragih sitnica, malih vaza koje ste dobili za prošli 8. mart, dragocenih feng šui žabica i mirišljavih svjeća. Važno je da možete da lahko sklanjate i vraćate pri sređivanju i čišćenju, pa je zato odlična ideja da ih spojite u cjelinu, stavite na – recimo – jedan veliki poslužavnik i tako pomjerate kad god je potrebno.

Muke s daljinskim upravljačem

Jedan je za televizor, drugi za satelitsku antenu, a uz sve to dolazi i onaj za klimu, pa DVD… Stavite ih sve u jednu otmjenu, elegantnu kutiju koja će izgledati kao najlepši ukras, a daljinske upravljače dodatno zaštititi od prašine.

Pravilo broja 3

Uvedite pravilo da na polici ne smije stajati više od tri predmeta koji nisu knjige. Ma koliko da to zvuči bizarno, svi koji provedu sate brišući prašinu sa bodljikavih korala, kitnjastih svećnjaka i bezbrojnih tornjeva od kompakt-diskova znaju kakva je to robija. Dakle, na polici za knjige treba da budu knjige, a ako držite još neke sitnice, ne smije ih biti više od tri. A, da, još jedno pravilo: potrudite se da te sitnice budu slične boje. To će ublažiti utisak nereda.

Budite urednik fotografije

Ako volite da držite fotografije svojih članova porodice, rođaka i prijatelja izložene, nemojte dozvoliti da se police ili stolčići u uglovima prostorije pretvore u albume koji stalno izgledaju kao da čekaju koričenje. Dakle, ili fotografija treba da bude uramljena i bezbedna ili je odložite u album, u fioku. Takođe, potrudite se da fotografije budu grupisane i naglasite to ramovima u istoj boji i sličnom stilu.

Kutija za igračke nije rješenje

Naime, potrebno vam je više kutija. Svi smo bar jednom bili svjedoci potrage za onim omiljenim kamiončićem zbog kojeg se izvrne stotinjak drugih automobila, lopti, zvečki… Zato je bolje da odaberete najmanje tri ili četiri kutije (neka budu jednake, naravno) u kojima će i samo dijete moći da lako skuplja igračke i vraća ih na mesto. To, naravno, ne znači da će mališan moći i da ih sortira po tim kutijama, ali će se dešavati da zapamti gde je taj važni kamiončić… i to i češće nego što vi mislite.

Izvor:Nadlanu.com

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0