Saznajte koji ste tip putnika Saznajte koji ste tip putnika
Nekonvencionalni putnik želi autentičnost, otmjeni traži intelektualne izazove, ekstremni je zavisnik o opasnim sportovima, a sanjar traži romantičnu stranu Klasični putnik nigdje ne putuje... Saznajte koji ste tip putnika

Nekonvencionalni putnik želi autentičnost, otmjeni traži intelektualne izazove, ekstremni je zavisnik o opasnim sportovima, a sanjar traži romantičnu stranu

Klasični putnik nigdje ne putuje bez dobre pripreme

Svakom tipu osobnosti odgovara drugačija vrsta putovanja, pa tako klasičnog putnika najviše veseli dobro organizovani odmor. On ništa ne prepušta slučaju i nigdje ne putuje bez dobre pripreme i geografske karte. Obožava putovanja s vodičem koji će mu ispričati lokalnu istorija i uputiti ga na najbolje restorane. Najbolji izbor za njega jest putovanje Italijom, naročito Toskanom i kušanje vina u drevnim podrumima.

Harmonični putnik samo traži opuštanje

Ovaj putnik posve je različit od klasičnog i najviše od svega cijeni mjesta koja ga opuštaju i umiruju. On uvijek brine o drugima pa na svom odmoru traži nešto gdje će se moći usmjeriti samo na sebe i poraditi na svojoj duhovnosti. Idealno mjesto za njega je Maroko i ekološki resorti u kojima može pokazati svoju nježniju stranu.

Nesebični putnik volontira i pomaže drugima na svojim putovanjima

Nesebičan putnik je kreativan i pun saosjećanja. Svako njegovo putovanje ima određeni cilj, a najčešće je to pomaganje drugima ili volontiranje u skloništu za životinje. Njemu je najvažnije da svoje slobodne dane kvalitetno iskoristi pa je najbolji izbor za njega Kenija u kojoj svojim znanjima može pomoći onima kojima je to potrebno.

Otmjeni putnik traži intelektualne izazove

Analitičnost i logičnost krase otmjenog putnika. On ima vrlo visoke standarde, obožava intelektualne izazove i bira putovanja koja zadovoljavaju oba kriterija. Bira mjesta s bogatom prošlošću, muzejima i kulturnom scenom što London čini idealnim mjestom za ovu vrstu putnika.

Istraživanje nepoznatog je ono što vodi avanturista

Nezavisni avanturisti lako se prilagode bilo kojoj situaciji i za razliku od klasičnog putnika koji sve prepušta slučaju. On obožava prirodu i uvijek traži pustolovine, pa nerijetko s ruksakom na leđima putuje nepoznatim zemljama i skuplja iskustva. Njemu su upravo iskustva najvažnija, pa nikad neće izabrati pomodni resort već će spavati u malom motelu i družiti se s lokalnim stanovništvom. Najbolje mjesto za njegove pustolovine je Novi Zeland.

Nekonvencionalni putnik želi autentičnost

Idealisti i umjetnici, tako bismo mogli opisati nekonvencionalne putnike. Oni su jedinstveni i ne zanimaju ih uobičajene turističke ture. Slično kao i avanturisti vole istraživati, ali naglasak stavljaju na kulturu. Traže autentičnost, a Indija im to može ponuditi.

Naučnik znanja s putovanja koristi u poslu ili hobiju

Filozofija, umjetnost i arhitektura privlače naučnika. On ciljano bira putovanja na kojima može nešto naučiti i po mogućnosti ta znanja iskoristiti u svom poslu ili hobiju. Ljubitelj je renesansne umjetnosti i djela starih majstora, pa ga svi putevi vode u Italiju.

Ekstremni putnik zavisnik je o opasnim sportovima

Ovaj esktremni putnik zavisi o navali adrenalina. Zavisnik je o opasnim sportovima kao što je skakanje padobranom ili bungee jumping, pa bira putovanja na kojima može iskusiti takve avanture. Privlači ga divljina i ne boji se novina. Svi putevi vode ga u Australiju.

Celebrity putnik osvaja na plesnom podiju i muzičkim festivalima

Ova vrsta putnika zavisnik je o dobrim partyima pa su najbolji muzički festivali među kojima i onaj na Ibizi na njegovoj listi želja. Celebrity putnik je zabavan i otvoren za nova iskustva te ljude. Voli upoznavati druge kulture, ali to čini na plesnom podiju.

Slikarske kolonije najbolji su izbor za umjetnika

Umjetnik kako mu i samo ime govori uživa u umjetničkim djelima, posjećuje slikarske kolonije i obožava svoju “ljubav” dijeliti s drugima. Pristaje i na organizovane posjete, ali više uživa kad u miru može pogledati najbolja umjetnička djela iz svakog ugla. Odlično mjesto za ovu vrstu putnika je Pariz koji obiluje muzejima i ima bogatu umjetničku scenu.

Natjecatelj voli luksuz i all inclusive hotele

Ova vrsta putnika baš kao i klasični putnik obožava kontrolu, ništa ne prepušta slučaju naročito ne organizaciju. On je opsjednut poslom pa na putovanju traži mjesto u kojem će uživati svim čulima. All inclusive resorti i hoteli najbolji su izbor za njega zato što on ne pristaje na ništa manje od najboljeg. Novac mu ne igra ulogu i često pribjegava egzotičnim lokacijama kao što je Maui.

Sanjar traži romantiku i dvorce

Karizmatični sanjar ima idealističan pogled na svijet. Voli se družiti i pomagati, a njegova romantična strana tjera ga na mjesta koja skrivaju tragičnu ljubavnu istoriju. Dvorci s odbjeglim princezama pravo su mjesto za njega, što znači da mu savršeno odgovara Škotska.

Izvor: 24sata.hr 

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0