Savjeti za dug život bake koja je pretrčala 92 km Savjeti za dug život bake koja je pretrčala 92 km
Kada vam kažemo da je žena pretrčala 92 kilometra za 24 sata, možda se nećete iznenaditi. Ipak, činjenica da je to učinila baka od... Savjeti za dug život bake koja je pretrčala 92 km

Kada vam kažemo da je žena pretrčala 92 kilometra za 24 sata, možda se nećete iznenaditi. Ipak, činjenica da je to učinila baka od 77 godina sigurno će vam promijeniti mišljenje. Pitali smo Angelinu Anđelić koja je tajna njene vitalnosti u osmoj deceniji.

TRČANjE – Angelina Anđelić (77) je na ultramaratonu održanom za vikend osvojila prvo mjesto u konkurenciji žena preko 50 godina. Ova baka koja živi blizu Kalenić pijace je ujedno oborila i državni rekord. Ona kaže da nije stara jer ima tek 77 godina, a za čitaoce „24 sata“ daje pet savjeta kako da ostanu u fit formi.

Obećajte sebi uspjeh

Ništa nije lako, ali kada imaš volju sve možeš da postigneš. Tako sam se i ja u nekoliko trenutaka umorila na maratonu, ali sam obećala sebi da ću svih 24 sata biti na stazi. Taj cilj sam ispunila, i jako sam srećna, mada mi unuka u šali kaže da sam se obrukala jer sam prošle godina pretrčala 102, a ove godine sam uspjela samo 92 kilometra.

Šetajte na duge staze

Svake nedjelje izdvojim dva dana kada prošetam po 10 kilometara. To mi predstavlja zadovoljstvo i osjećam se ljepše. Svako ko ima bar malo vremena treba to da radi. Sigurno će poslije nekog vremena osjetiti da mu to prija i pored svih obaveza naći će vremena za tu aktivnost.

Družite se sa sportistima

Pored prijatelja koje imate, treba da se družite i sa osobama koje su okrenute sportu. Nije bitno da li se oni bave planinarenjem ili nekim drugim sportom. To sam ja uradila prije dosta godina i ti ljudi mi dosta pomažu da i nakon toliko godina i dalje trčim i bavim se sportom.

Izađite u prirodu

Svaki odlazak u prirodu pomoći će da se bolje osjećate. U lijepom ambijentu možete da se opustite i napunite unutrašnjom energijom. Upravo ta unutrašnja snaga i mene vodi naprijed. Govorim sebi da sve mogu i da imam snage da izdržim sve te napore.

Trčanjem smanjite stres

Svaki put kada trčim ne mislim na probleme i stres. Jednostavno se samo prepustim i uživam u tome. Na sve ostale probleme zaboravim. Sigurna sam da zbog toga i ostvarujem ovakve rezultate, koji nisu uobičajeni za ženu u mojim godina.

Izvor: 24sata.rs

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0