Savjeti za Čisto lice Savjeti za Čisto lice
Čisto lice je oduvijek bio izazov za mnoge žene ali i muškarce. Suština je u održavanju kože, prehrani bogatoj vitaminima, zdravom životnom stilu i... Savjeti za Čisto lice

Čisto lice je oduvijek bio izazov za mnoge žene ali i muškarce. Suština je u održavanju kože, prehrani bogatoj vitaminima, zdravom životnom stilu i naravno adekvatnom čišćenju lica.

Donosimo Vam u 10 koraka kako na pravi način očistiti vaše lice. Ništa komplikovano, samo koristite prirodna sredstva, budite nježni i temeljiti.

1. Čistite lice dva puta dnevno, ne više. Dva puta dnevno je sasvim dovoljno, osim ako ste izloženi prekomjernoj prašini, prljavštni ili zagađenju. Prečesto čišćenje uklanja dragocjena prirodna ulja sa kože.

2. Odaberite čišćenje koje je optimalno vašem tipu kože. Ne koristite sapun: to može biti preoštro, presuho i može oštetiti kožu tokom vremena. Pronađite optimalne kombinacija bilja i ulja za suhu il imasnu ili osjetljivu kožu. Potrudite se da proizvodi budu na prirodnoj bazi, ili još bolje da koristite cjelovite prirodne sastojke kao što su zob, leća, kurkuma, mlijeko, jogurt, med, cvijetni mirisi itd.

3. Čistite lice mlakom vodom. Topla voda isušuje i oštećuje kožu tijekom vremena, a hladna voda neče uspjeti ukloniti prljavštine, kao mlaka voda.

4. Ukoliko koristite spužvice ili peškire uvjerite se da su čisti i mekani. Oni nisu nužni za efikasno čišćenje – jagodice prstiju mogu učiniti jednako dobar posao.

Pročitajte i: Namirnice Za Lijepo Lice

5. Operite ruke prije čišćenja lica. Koristite traku za glavu kako bi zaštitili kosu.

6. Započnite prskanjem mlake vode po licu i vratu.

7. Nanesite sredstvo za čišćenje s vrhovima prstiju ili mehkom spužvom, nježnim kružnim pokretima i krećite se prema gore na licu i vratu. Ne trljajte previše.. Nježne masaže su dovoljne kako bi poboljšali cirkulaciju kao i uklonili prljavšitnu i stare površinske kožne ćelije. Previše ribanja će iritirati kožu, pogotovu na mjestima gdje je ona osjetljiva, posebno oko očiju.

8. Isperite lice sa puno mlake vode. Ne zaboravite isprati sve od vrata do kose na vrhu. Sredstva za čišćenje ukoliko ostanu mogu začepiti pore i privući prljavštinu.

9. Nježno obrišite višak vode s mekanim peškirom.

10. Nanesite kremu na bazi vode koja odgovara vašem tipu kože kako bi koža zadržala vlagu i bila otporna.

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0