Savjet kako prepoznati i razviti ličnu energiju i samosvjesnost Savjet kako prepoznati i razviti ličnu energiju i samosvjesnost
Svatko od nas je drugačiji, ali svi možemo na isti način da odvojimo vrijeme za sebe.Nemamo šta izgubiti ako malo eksperimentišemo sa novim idejama... Savjet kako prepoznati i razviti ličnu energiju i samosvjesnost

Svatko od nas je drugačiji, ali svi možemo na isti način da odvojimo vrijeme za sebe.Nemamo šta izgubiti ako malo eksperimentišemo sa novim idejama sa nekim promjenama u ponašanju i emocijama, kao i novog načina korištenja energija u sebi i oko sebe ako se to usuđujemo ostaje nam samo šansa da pobijedimo.

Da bismo feng shui koristili i postigli jače i postojanije promjene u sebi i oko sebe moramo prvo da razjasnimo sebi šta je veza između naših misli, naših osjećanja, naše energije i energija oko nas.

Zamislimo šta bismo htjeli danas ili ovaj mjesec da postignemo. Zamislimo situaciju kako bi to izgledalo.

Budimo iskreni prema sebi  i priznajmo koja nam emocija najviše smeta ili koja nam emocija nedostaje za postignuti rezultat. Sa ovom informacijom možemo  raditi na promjeni naše unutrnje energie i energije u našem domu. Bitno je da se osvrnemo na način kako da otkrijemo put ka svojoj unutrašnjoj energiji.

Koliko god nam zvučalo kao nekakva standardna priča ili savjet, potrebnu životnu energiju dobivamo ni iz čega drugog nego iz vode i hrane koju unosimo u svoj organizam.

Jedino u vodi se sadrži kisik koji je potreban našoj krvi i mozgu. Potrebno je hraniti se sa puno sezonskog voća i povrća, integralnim žitaricama i rižom, grahorastim povrćem, sjemenkama, orasima, kikirikijem i bademima. U svim ovim namirnicama se sadrži ogromna količina prirodne energije koja nam je potrebna u našem svakodnevnom životu.

Odjeća koju nosimo također treba da bude od prirodnih materijala.

Za radti, opustati se i spavati potrebno je da smo bar jedan metar udaljeni od elektronskih aparata.

Preporučuje se da nam je postejina od 100% pamuka, a i da nam je namještaj u domovima od što više prirodnih materijala.

Izlazak u prirodu, joga ili  tai-chi su idealni za razvijanje i jačanje unutarnje energije i jačanje tijela i duše. Kao i što više hodati  bosih nogu, jer na taj način je naša energija u direktnom kontaktu sa energijom iz zemlje.

To nam sve pomaže da se protok energija u našem tijelu poboljšava.

Sa slijedećom vježbom možemo još više razviti količinu naše lične energije, otkriti energije u drugima i u sredini u kojoj se nalazimo.

Ukoliko smo te energije više razvili i postali senzibilniji, još bolje možemo koristiti principe feng shui.

VJEŽBA: Kako osjetiti energiju u svojim rukama

Najlakši način kako osjetiti svoju energiju u feng shui  je energija između naših šaka, a kasnije sa istim tehnikama  možemo osjetiti energiju u prostorijama.

Pokazatelj da postoji energija među šakama je blagi osjećaj trnjenja u dlanovima, a kroz cijelu šaku prolazi blagi osjećaj topline.

Da bismo što bolje osjetili i uspjeli u ovoj vježbi potrebno je slijediti slijedeće upute:

  1. Potražimo mjesto gdje nam je naprirodnija atmosfera, u najvećoj prostoriji u kući, na balkonu ili neko lijepo mjesto u prirodi. Na sebi je najbolje imati komotnu odjeću. Najbolji rezultati se postižu ako stojimo bosi i  to obavljamo prilikom izlaska sunca. Kada sunce izlazi je njaviše rastuće energije iz zemlje koju možemo iskoristiti.
  1. Stanemo ispravljeno, protrljamo dlanove cijelom površinom da nam postanu jako topli, zatim protrljati vanjski dio naših šaka. Na ovaj način stimulišemo protok energija.
  1. 3. Istegnimo se najviše i prilikom toga uzdisati zrak, pa izdisati. Ovo ponavljati toliko dugo dok ne osjetimo opuštenost od glave, preko prsa do u dlanove. Tako nam energija slobodno može cirkulisati.
  1. Rastresimo šake jako i pri tome imati raširene prste i opuštene zglobove. Toliko dugo dok ne osjetimo da nam krv nabubrila u vrhove prstiju.
  1. Stisnimo palcem i kažiprstom dio svakog nokta. Pri tome kada stisnemo nokat brzo udahnuti, pa brzo skloniti prste sa nokta i izdahnuti. Zamislimo da palcem kreiramo energetsku površinu  i tako masirajmo prste obije šake.
  1. Sastavimo dlanove do zgloba ruke. Zamislimo prilikom udisanja  jednu jaku boju, jedan jak osjećaj i zvuk. Udišimo duboko i zamislimo da to unosimo u naše tijelo. Prilikom izdisanja zamislimo  da ogromna energija ide prema našim šakama. Ovo ponoviti najmanje 6 puta.
  1. Obrišimo dlanove da su dobro suhi i trljajmo ih jako. Odvojimo šake na 2,5 cm, pa ih opet spojiti. Ponoviti nekoliko puta polako, pa malo brže, sa što manjim odstojanjima, a većim pokretima.
  1. Ako poslije svega približimo dlanove osjetit ćemo da postaju topliji, a ako ih odmaknemo  osjetit ćemo da se ta energija rasplinjuje.

To što osjetimo je blagi magnetski osjećaj. Ako ga ne osjetimo odmah probajmo češće, jer što više ovu vježbu radimo, postajemo osjetljiviji  i otvoreniji za svoju energiju.

Ovo može biti bitan korak u našem procesu samoupoznavanja, prilikom ulazka u nove faze života.

Kao što postajemo i  svjesniji koliko je naša energija i mi sami  jedan dio velike  univerzalne energije u univerzumu.

Ono što je najbitnije svatko od nas može da radi na sebi i svojim unutarnjim promjenama. To nas čini jačima, jer učimo da se izvor životne energije nalazi  baš u nama samima.

Izvor:magazin za sretnu ženu

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0