Savjet da pravilno i temeljito očistite lice Savjet da pravilno i temeljito očistite lice
Čišćenje lica najvažniji je korak u njezi kože. Da bi koža bila zdrava i lijepa, potrebno je da bude temeljito čista kako bi mogla... Savjet da pravilno i temeljito očistite lice

Čišćenje lica najvažniji je korak u njezi kože. Da bi koža bila zdrava i lijepa, potrebno je da bude temeljito čista kako bi mogla upiti hranjive sastojke iz kreme. Čišćenje lica nikako ne biste trebali preskakati ili pogrešno raditi, pa vam stoga donosimo savjete uz koje ćete pravilno i temeljito očistiti lice.

Tip kože – Sredstvo za čišćenje lica trebali biste prilagoditi vašem tipu kože. Ako imate masnu, odlučite se za gelove i losione koji će je dubinski očistiti. Suhoj koži potrebna su mlijeka koja je neće isušivati, a osjetljivoj preparati sa što manje hemikalija. Hidratantne pjene i mlijeka, te maramice za čišćenje odgovaraju svakom tipu kože, pa ih u hitnim situacijama možete posuditi od sestre ili prijateljice.

Nemojte trljati kožu – Kožu trebate čistiti nježno. Izbjegavajte trljanje, guljenje i slične grube pokrete.

Ne pretjerujte sa pilingom – Piling je neophodan, ali s njim svakako ne biste trebali pretjerivati. Radite ga jednom ili dva puta sedmično, te vodite računa da je prilagođen vašem tipu kože.

Dobro isperite – Ostatke sredstva za čišćenje trebali biste temeljito isprati kako ne bki zatvorili pore i uzrokovali pojavu mitesera i bubuljica.

Pažljivo skinite vodootpornu maskaru – Čišćenje vodootporne maskare nekad može biti zaista teško. No, umjesto da grubo trljate i pokušavate skinuti maskaru dvofaznim čistačima, poslužite se s malo baby ulja. Ulje nanesite na vaticu, prisitniste na trepavice, zadržite nekoliko sekundi, a potom nježno skinite ostatke maskare.

Izvor: ljepota.ba

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0