Saudijska Arabija Zainteresirana Za Turizam U BiH Saudijska Arabija Zainteresirana Za Turizam U BiH
Velike su mogućnosti da se bilateralni odnosi između Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine unaprijede, te moramo zajednički učiniti sve da iskoristimo sve mogućnosti... Saudijska Arabija Zainteresirana Za Turizam U BiH

Velike su mogućnosti da se bilateralni odnosi između Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine unaprijede, te moramo zajednički učiniti sve da iskoristimo sve mogućnosti koje imamo, rekao je danas ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Eid M. al-Thakafi, govoreći kao uvodničar na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 o temi “Učvršćivanje prijateljskih odnosa i perspektive suradnje između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije – nova faza”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Saudijski fond za razvoj je Bosni i Hercegovini do sada dao višemilionske iznose donacija i kredita za obnovu i izgradnju infrastrukturnih i stambenih objekata, u iznosu od 106.182.908 eura. Al-Thakafi je istakao kako su sva donirana i kreditirana sredstva isključivo otišla u svrhe obnove, te da su eksperti iz Fonda, od trenutka početka implementacije, pratili svaki dio tih projekata.

“Vrlo odgovorno mogu reći kako je sve što je Saudijski fond do sada investirao u BiH investirano na zdravim osnovama i to sto posto”, naglasio je Al-Thakafi.

Pored Fonda, Visoki saudijski komitet je u BiH realizovao više projekata u vrijednosti 201.541.878,99 eura u oblasti humanitarne pomoći, zbrinjavanja izbjeglica, izdržavanja jetima, kao i infrastrukturne projekte.

Turizam i investicije su najvažnija polja koja interesuju Saudijsku Arabiju kada je riječ o BiH, kazao je Al-Thakafi, dodavši kako Saudijci posebno preko ljeta najviše vremena provedu van svoje zemlje.

“Postoji velika prilika da se veliki broj saudijskih turista najugodnije osjeća u BiH. Milioni naših turista su svugdje u svijetu svake godine i u svjetskom vrhu su po potrošnji na putovanjima. Želimo da makar jedan dio njihove potrošnje dođe u BiH, kako bi na taj način BiH poboljšala svoje kako turističke tako i druge usluge”, zaključio je Al-Thakafi.

Izvor:brzevijesti

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0