Sarajka Sunčica Anđić je najfotogeničnija Kanađanka Sarajka Sunčica Anđić je najfotogeničnija Kanađanka
Sarajka Sunčica Anđić je na sinoć održanom takmičenju Miss World Canada 2014. osvojila laskavu titulu najfotogeničnije Kanađanke, javlja Anadolija. Ova rođena Sarajka, koja je... Sarajka Sunčica Anđić je najfotogeničnija Kanađanka

Sarajka Sunčica Anđić je na sinoć održanom takmičenju Miss World Canada 2014. osvojila laskavu titulu najfotogeničnije Kanađanke, javlja Anadolija.

Ova rođena Sarajka, koja je zbog početka rata napustila BiH, osvojila je prvo mjesto “za pozitivni imidž”, izabrana je za drugog top-modela, a izborila je mjesto i među 16 najljepših djevojaka koje su se takmičile za odlazak na takmičenje Miss World 2014. godine.

“Ovo je bilo prelijepo iskustvo za mene. Čast mi je da sam izabrana među 16 najljepših u Kanadi. Hvala vam svima na velikoj podršci. Volim vas sve”, istakla je Anđić nakon ovog takmičenja.

Inače, ona je javnosti u regionu postala poznata nakon što se prijavila na izbor za Miss World Kanade 2014. gdje je, prema nekim anketama, bila jedna od favoritkinja za osvajanje prvog mjesta nakon čega bi ovu zemlju predstavljala i na izboru za najljepšu djevojku svijeta.

Ova rođena Sarajka, u razgovoru za Anadoliju, istakla je ranije kako se prijavila na ovo prestižno, ali i vrlo popularno takmičenje nakon što je shvatila da je na takmičenju vrlo važna unutrašnja ljepota osobe, način razmišljanja i pozitivan pogled na svijet.

Inače, ova rođena Sarajka je završila psihologiju i sociologiiju na kanadskom Univerzitetu British Columbia (UBC), a nakon toga i odsjek za ljudske resurse na Univerzitetu Simon Fraser. U slobodno vrijeme nastupa na modnim revijama, učestvuje kao statista na snimanju filmova i serija u Vankuveru.

Kako i sama kaže, uživa u vježbanju, jogi i plesu. Priča bosanski, engleski, a koristi francuski i španski jezik.

Na svom zvaničnom profilu izbora za Miss World Canada, napisala je da sa sobom uvijek nosi dio Sarajeva, dajući tako do znanja da taj grad zauzima vrlo značajno mjesto u njenom životu, iako već dugo živi van BiH.

Naglasila je da je Sarajevo i BiH mjesto puno sjaja, ali i tragedije koja se tamo zbila.

“Iako su prošle gotovo dvije decenije nakon mog odlaska iz Sarajeva, stalno se prisjećam strahota koje je donio jedan od najzloglasnijih modernih ratova u gradu koji je dio mene, a ja njega. U sebi nosim dio Sarajeva, ali i svih sjećanja koja su tako duboko urezana meni, što mi sve daje neku volju i strast da ovaj svijet učinim ljepšim i boljim”, kazala je ova ambiciozna djevojka.

Također, u razgovoru za Anadoliju napomenula je kako svaki put kada posjeti Evropu svrati i do Sarajeva kako bi vidjela taj grad i svoje rođake i prijatelje.

“Bila sam vrlo mlada kad sam napustila Sarajevo. Ali kad god dolazim u Evropu, posjetim i Sarajevo jer je to moj rodni grad, uvijek je uz mene i daje mi snagu za uspjeh. Mnogo mi znači Sarajevo, jer tamo imam dosta rodbine i dobrih prijatelja”, istakla je Anđić za Anadoliju.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0