Premijera: FIlm Gorana Markovića “Falsifikator” Premijera: FIlm Gorana Markovića “Falsifikator”
Film je rađen prema istoimenoj predstavi Gorana Markovića koja već niz godina uspješno igra na sceni Beogradskog dramskog pozorišta Film “Falsifikator” reditelja Gorana Markovića... Premijera: FIlm Gorana Markovića “Falsifikator”

Film je rađen prema istoimenoj predstavi Gorana Markovića koja već niz godina uspješno igra na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

Film “Falsifikator” reditelja Gorana Markovića premijerno će biti prikazan u Sarajevu 3. aprila u Kinu Meeting Point.

U prisustvu reditelja Markovića, kao i dijela glumačke ekipe, sarajevska publika imat će priliku pogledati crnu komediju koja je zatvorila ovogodišnji beogradski FEST.

Film je rađen prema istoimenoj predstavi Gorana Markovića koja već niz godina uspješno igra na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

U filmu igraju: Tihomir Stanić, Branka Katić, Emir Hadžihafizbegović, Goran Navojec, Dragan Petrović, Sergej Trifunović, Haris Burina, Nataša Marković, Bogdan Diklić.

Sarajevskoj premijeri filma, osim reditelja Markovića, prisustvovat će glumci Tihomir Stanić, Emir Hadžihafizbegović, Haris Burina, Dražen Pavlović, Goran Navojec, Dragan Petrović, Nataša Marković i mladi glumci iz filma Dušan Plavšić i Mihajlo Stanić…

Crna, angažovana komedija, s pričom o jednom dobrodušnom falsifikatoru, smještena je u period pred kraj 60-tih godina 20. vijeka.

Glavni junak Anđelko, direktor osnovne škole u malom mjestu u Bosanskoj Krajini, vodi skroman i naoko skladan porodični život, cijenjen je od sugrađana i voljen od prijatelja.

Anđelko, međutim, ima jednu veliku manu: falsifikuje školske diplome i to čini godinama.

To čini bez ikakve nadoknade, iz čistog čovjekoljublja i naivnog uvjerenja da se radi o gestu dobročinstva kojim utire put nečijoj sreći i blagostanju.

Njegova slika svijeta počinje da se sjenči čitavom serijom razočarenja u bliske ljude, a najbolji prijatelj ga izdaje policiji.

Slijedi spektakularno Anđelkovo hapšenje, nakon čega on završava u ozloglašenom zatvoru.

Društvo su mu ubice, okorjeli kriminalci, politički zatvorenici i čuvari batinaši, čitava galerija živopisnih likova. Iz zatvora izlazi poslije dvije godine, potpuno izmijenjen. Koprena je spala i svijet koji mu se ukazao ne izgleda više vrijedan življenja. Porodica očekuje onog starog Anđelka, niko iz okoline nije spreman na tu promjenu. Da li je to početak kraja?

Nakon premijere u kinu Meeting Point 3. aprila s početkom u 20.00 sati, film će krenuti u redovnu kino distribuciju u FBiH.

Oslobođenje

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0