Sarajevo: U utorak svečano otvorenje luksuznog hotela za studente Sarajevo: U utorak svečano otvorenje luksuznog hotela za studente
Prvi privatni studentski dom, luksuzni univerzitetski hotel “Emiran” bit će otvoren 23. septembra, a namijenjen je studentima koji mogu izdvojiti više novca za smještaj.... Sarajevo: U utorak svečano otvorenje luksuznog hotela za studente

Prvi privatni studentski dom, luksuzni univerzitetski hotel “Emiran” bit će otvoren 23. septembra, a namijenjen je studentima koji mogu izdvojiti više novca za smještaj.

Piše: Alma Zukanović

Ovaj hotel s tri zvjezdice smješten je na 5.000 kvadratnih metara, a ima 36 jednokrevetnih, 92 dvokrevetnih soba, apartman, tri učionice, medžlis, restoran, kafe-slastičarnicu, fotokopirnicu, frizerski salon, tursko kupatilo i vešeraj.

Cijena jednokrevetne sobe za mjesec dana je 550, a dvokrevetne 400 km.

– Hotel je opremljen prema najsavremenijim standardima, nudi potpuni komfor i ugođaj te sve što je potrebno studentima – kazao je Agenciji Fena predstavnik investitora Ismet Dahić.

Investitor ovog projekta je građevinski poduzetnik iz Dubaija Emir Šarić, porijeklom iz Olova, koji je smatrao da je ovakav hotel uistinu potreban metropoli kao što je Sarajevo.

Dom počinje s radom 1. oktobra u punom kapacitetu. Dahić kaže da su radovi trajali godinu dana bez prestanka te da su im probleme stvarali samo administrativne procedure.

– Problem je što niko u državi nije nadležan za hotele s jednom, dvije ili tri zvjezdice i niko ne vrši kategorizaciju tih hotela. Ministarstvo okoliša i turizma FBiH je nadležno samo za hotele s četiri ili pet zvjezdica – istakao je.

Dahić smatra da ovakva situacija tjera investitore iz BiH dodajući da uređenost države treba da bude podstrek investitorima.

– Za sada imao određeni broj ponuda, ali ukoliko ne popunimo sve kapacitete, okrenut ćemo se komercijalnom izdavanju – kazao je Dahić.

U domu će biti uposleno 40 radnika, radna mjesta su uglavnom popunjena ljudima koji su bili prijavljeni na biroima za zapošljavanje.

Dahić kaže da su hotel izgradile domaće firme te da je sav građevinski materijal kupljen u BiH.

Budući da se luksuzni privatni studentski dom nalazi u neposrednoj blizini Studentskog doma Nedžarići bit će očigledan imovinski status među studentima.

– Ovo je biznis, a ne socijalni segment – zaključio je Dahić u razgovoru za Agenciju Fena.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0