Sarajevo: U subotu proglašenje pobjednika “ON line” međunarodnog prvenstva u podvodnoj fotografiji Sarajevo: U subotu proglašenje pobjednika “ON line” međunarodnog prvenstva u podvodnoj fotografiji
U subotu, 30. maja 2015. godine, u prostorijama Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu sa početkom u 18 sati održat će se ceremonija proglašenja pobjednika u... Sarajevo: U subotu proglašenje pobjednika “ON line” međunarodnog prvenstva u podvodnoj fotografiji

U subotu, 30. maja 2015. godine, u prostorijama Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu sa početkom u 18 sati održat će se ceremonija proglašenja pobjednika u “ON line” međunarodnom takmičenju i izložba nagrađenih radova iz podvodne fotografije, javlja Anadolu Agency (AA).

Na drugom po redu “ON line” međunarodnom takmičenju “Without Borders”, u organizaciji Ronilačkog kluba Bosna, prijavio se i učestvovao impozantan broj od 156 takmičara iz 17 zemalja. Takmičilo se u dvije kategorije fotoaparata: DSLR i Kompakt.

U internacionalnoj konkurenciji zadate su bile četiri teme: fotografija podvodnog ambijenta, fotografija riba, mekušaca ili rakova, makro-fotografija i fotografija slatkih voda.

Po prvi put ove godine uvedena je i bosanskohercegovačka kategorija takmičenja, za državljane BiH i to u dvije podkategorije: BiH portfolio i BiH fotograf-početnik.

BiH fotograf-početnik je kategorija koja je uvrštena sa željom da se privuče što veći broj ljubitelja podvodne fotografije i ronjenja u BiH, te napravi popularizacija podvodne fotografije u BiH. Želja je bila da se početnicima pruži mogućnost da prezentiraju svoje radove i da se ravnopravno takmiče u konkurenciji sa takmičarima jednakog iskustva.

“Kvalitet fotografija koje su pristigle po svjetskim je standardima i na izuzetno visokom nivou, a žiri je imao veoma težak zadatak da izabere najbolje. Ovaj specifičan put razvoja i promoviranja podvodne fotografije će se nastaviti i idućih godina“, saopštili su iz Ronilačkog kluba Bosna, prenosi Anadolu Agency.

Žiri u izboru najboljih fotografija u svim konkurencijama sačinjavali su Dinno Kasalo (Bosna i Hercegovina), Dejan Vekić (Bosna i Hercegovina), Branislav Danevski (Hrvatska), Goran Butajla (Hrvatska) i Aleksandar Karjuk (Srbija).

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0