Sarajevo: Besplatne užine za 447 osnovaca sa područja općine Centar Sarajevo: Besplatne užine za 447 osnovaca sa područja općine Centar
U budžetu Općine Centar Sarajevo za 2016. godinu osigurano je 85.000 KM za nabavku đačkih užina za učenike osnovnih škola čije su porodice slabijeg... Sarajevo: Besplatne užine za 447 osnovaca sa područja općine Centar

U budžetu Općine Centar Sarajevo za 2016. godinu osigurano je 85.000 KM za nabavku đačkih užina za učenike osnovnih škola čije su porodice slabijeg imovinskog stanja.

Projekt se realizira putem općinske Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica.

Osim učenika 11 osnovnih škola s područja središnje sarajevske općine, besplatne užine imaju i djeca iz Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju djece i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor”.

Za jedno dijete mjesečno se izdvaja po 16 KM za užinu.

Za nabavku 447 užina za oktobar Općina Centar je izdvojila 7.140 KM dobavljačima koji školskim ustanovama dostavljaju užine.

Prema utvrđenim kriterijima, najviše djece koja primaju besplatnu užinu dolazi iz Osnovne škole “Nafija Sarajlić” (125), zatim slijede škole: “Alija Nametak“ (59), JU Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju djece (52), “Hasan Kaimija“ (46), “Hasan Kikić“ (41), “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ (33), “Musa Ćazim Ćatić“ (23), “Vladislav Skarić” (17), Osnovna škola Katoličkog školskog centra (15), “Silvije Strahimir Kranjčević“ (14), “Isak Samokovlija (10), “Safvet-beg Bašagić“ (7), dok iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor” besplatnu užinu dobija petero djece koja stanuju na području općine Centar, saopćeno je ove općine.

Izvor: Oslobodjenje

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0